Фінальна вистава у Рівненському драматичному «Маруся Чурай»

Викликала у рівнян шквал позитивних емоцій

30.07.2017 12:29   Джерело: RvNews
Опубліковано : Людмила Марчук

28-го липня у Рівненському обласному музично-драматичному театрі відбулася прем’єра – вистава за романом Ліни Костенко «Маруся Чурай» у постановці режисера Сергія Павлюка.

Вистава є фінальною новинкою театрального сезону 2016-2017 рр. Рівняни пишуть в мережах гарні хвилюючі відгуки.

null
"Ця дівчина - не просто так, Маруся. То - голос наш. То - пісня. То - душа..." Фото ФБ Людмили Каленської

«Щойно прийшла з театру. Прем’єра Маруся Чурай. Враження неймовірні! Отримала масу емоцій. Наш театр найкращий. Велика подяка Акторам і Режисеру», – пише рівнянка Людмила Каленська та додає фото, які ми публікуємо.

null
Фото ФБ Людмили Каленської

«Сьогодні відвідав наш рівненський театр і отримав потужний заряд емоцій і творчого натхнення від прем’єрного показу вистави «Маруся Чурай». Як приємно, що у моєму місті, серед бунтів базарників та ментів, серед бурштино-судового бруду, ницих скандальчиків, серед безлічі сміхоподій для бидлоспоживача робиться справжній геніальний живий продукт.

У цій виставі гармонійно сплелося все: геніальні вірші Ліни Костенко, геніальна режисура, геніальна музика, геніальний живий спів, сценографія, реквізит, грим, костюми. Хореографія і акторська гра», – написав на своїй сторінці у Фейсбук відомий не тільки рівнянам Юрій Журавель.

null

«Обожнюю наш театр! «Маруся Чурай» вразила до глибини душі! Всі ті символи, знаки, таємні коди. Про які говорили з режисером в студії реально прочитуються і проникають в серце. Слова, що не втратили ваги і нині дуже актуальні, звучать так доречно і вразливо. Гра акторів, декорації, хореографія, спів, – все так гармонійно поєдналося, що кожен глядач мимоволі став активним співучасником кожного епізоду вистави: суд, проводи вояків, заручини, похорон, проща… Неймовірні враження! Це інтелектуальний театр! Постановка, що спонукає думати, осмислювати побачене й почуте. Співпереживати й робити правильні висновки. Тисяча разів браво режисеру Сергію Павлюку й усій трупі! Особливе дякую династіям Лозовських, Ніколаєвих, Пилипчук!» – пише рівнянка Ольга Шевчук.

«Ми у театрі радіємо резонансу, який викликала прем’єра про легендарну дівчину Марусю. Ми отримали масу різнопланових, переважно схвальних відгуків і закриваючи сезон, чекаємо на зустріч у новому і віримо, що ця вистава не залишить байдужими ще не одну тисячу наших любих глядачів», – написали у відповідь актори на сайті Рівненського обласного музично-драматичного академічного театру. 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews