Біометричний закордонний паспорт рівняни можуть замовити онлайн через систему iGov

02.08.2017 12:59   Джерело: RvNews
Опубліковано : Наталія Рівненська

Рівне підключили до система iGov - це дозволяє замовити біометричний закордонний паспорт, не виходячи з дому. На сайті електронних послуг можна заповнити анкету та оплатити квитанції.

Про те, що до системи iGov підключено загалом 111 населених пунктів, повідомив у Facebook один з організаторів та координаторів Порталу державних послуг Дмитро Дубілет.

Сервіс дозволяє записатися в електронну чергу, заповнити заздалегідь всі необхідні документи та здійснити оплату.

Зі слів Дубілета, нещодавно до сервісу було під’єднано ще кілька міст: Рівне, Львів, Херсон, Харків, Вишгород, Боярку, Бориспіль.

Нині послуга замовлення біометричного паспорту вже доступна за посиланням на сайті iGov.

Після опрацювання всіх зібраних даних та виготовлення самого паспорта потрібно ще раз відвідати міграційну службу та забрати новий паспорт, готовність якого можна перевірити за  посиланням https://dmsu.gov.ua/services/docstate.html 

Між тим, фахівці просять звертати увагу, що реєстрація в електронній черзі у таких центрах, як «Паспортний сервіс», здійснюється лише у разі особистої присутності заявника і наявності повного пакету документів, необхідних для оформлення паспорта, та після перевірки цих документів працівниками центру.

Записатися можна і на сайті ДМС України dmsu.gov.ua/online обравши послугу «Електронна черга» (необхідний номер паспорта громадянина України та контактний мобільний телефон). Ця черга має власну квоту. Записатись можна лише за 15 днів наперед, обравши зручний міграційний підрозділ. Вільні місця переважно з’являються відразу після опівночі о 00:00.

Проте, Поліграфкомбінат через надмірне навантаження не встигає друкувати паспорти, тому навіть на терміновий документ потрібно буде чекати не менше 2 тижнів, на звичайний - близько 30 календарних днів.

Згідно статистичних даних ГУ ДМС України в Рівненській області, тільки на Рівненщині за перше півріччя видали більше 50 тисяч закордонних паспортів, що становить річну норму 2016.

Якщо немає часу самостійно готувати пакет документів для отримання паспорта, можна звернутися до одного з відділень Державного підприємства “Документ”. За їхні послуги встановлена фіксована ціна 400 грн. Таким чином, гранична вартість нового біометричного паспорту становитиме 1210 гривень. У паспортному сервісі вам можуть пропонувати оформити страхування, від якого можна відмовитися. Детальніше на сайті pasport.org.ua

Крім того, з 1 липня у Рівненському центрі надання адміністративних послуг почав роботу підрозділ з видачі українських і закордонних паспортів. Директор Рівненського ЦНАПу Юлія Шигорева розповіла, що всі процеси з видачі паспортів повністю автоматизовані, тож у громадян не повинно виникати жодних проблем. 

Однак, який би сервіс ви не обрали, паспортисти нагадують, що не слід відкладати виготовлення документів на крайній термін. Натомість, до поїздок, особливо закордонних, варто готуватися заздалегідь.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews