З Рівного до Анталії літаки більше не літатимуть

02.08.2017 19:57   Джерело: RvNews
Опубліковано : Наталія Рівненська

Відома туристична компанія TPG скасувала чартерні рейси з Рівного до турецької Анталії. Своє рішення у компанії пояснили відсутністю достаньої кількості туристів. 

Рівнянам, які вже встигли придбати путівки, побіцяли організовувати трансфер до столичних аеропортів, але не раніше наступного тижня. 

Нагадаємо, рейси Рівне-Анталія стартували 2 місяці тому, перші пасажири були задоволені. Наступним туристам пощастило трохи менше, адже іноді літак, зважаючи на погодні умови, здійснював посадку не в Рівному, а в Борисполі.

Цієї п’ятниці, 4 серпня, в аеропорту анонсували останній рейс з Рівного до Анталії і у зворотному напрямку. На обидва поки-що зареєстровано по 70 пасажирів з передбачених 170. Саме таку кількість людей може вмістити літак «McDonnell Douglas» авіакомпанії «Bravo Airways».

Директор рівненського аеропорту Ігор Насинюк запевняє, що про плани туроператора скасувати польоти з Рівного аеропорт не повідомляли. Додає, що наразі у нормальному режимі готуються до п’ятничного рейсу, та ремонтують руліжну доріжку, аби летовище могло приймати літаки не лише з двигунами зверху.

Додамо, що TPG не вперше закриває передчасно чартерні програми. Взимку спершу закрили польоти до Хурганди, а потім до Шарм-ель-Шейху. Наразі компанія відмовляється від чартерів до Туреччини не лише з Рівного, а й з Кривого Рогу та Вінниці.

 — Наше рішення — суто з комерційних причин,  — коментує директор з авіаперевезень TPG Євгеній Щанкін. — На останні рейси було мале завантаження, а дотувати цей напрямок нам невигідно. Падіння продажів, зокрема (а може, і найбільше), пов’язане з проблемами авіаперевізника «Bravo», який нещодавно затримав рейс з Туреччини на 12 годин. Але зазначу, що чартерна програма з Рівного пропрацювала стільки ж, як і торік. Цього року ми відкрили її на місяць раніше і на місяць раніше завершили. Відновлювати рейси до вересня вже не будемо, а ось від планів на чартери до Єгипту з кінця осені не відмовляємося. Раз на тиждень з Рівного до Шарм-ель-Шейху буде рейс.

Зі слів Щанкіна, 11 серпня для рівнян, які купували путівки на курорти Туреччини з вильотом із рівненського летовища, TPG організує трансфер до Києва. Ігор Насинюк зауважив, що в найближчі тижні також можливі організовані перевезення за рахунок туроператора, однак поки компанія їх не гарантує.

За матеріалами http://aeroport.rv.ua та сайту http://rivnepost.rv.ua/


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews