На Рівненщині ще місяць прийматимуть заяви на монетизацію субсидій

03.08.2017 21:25   Джерело: RvNews
Опубліковано : Юліана Медічі

Лише місяць залишився до закінчення прийому заяв на отримання коштів у вигляді одноразової виплати – за зекономлені під час опалювального сезону субсидії. Про це повідомляє Рівненська ОДА.

Тож мешканцям Рівненщини варто поквапитися, аби їм виплатили компенсацію. Зауважимо, що її отримання не впливає на подальше призначення субсидії в наступному році.

Так, на підставі особистої заяви, поданої до 1 вересня підрозділам соцзахисту, частину невикористаної субсидії перерахують на особовий рахунок в банківській установі або виплатять її через відділення поштового зв’язку «Укрпошти».

Нині заяви подали понад 55% отримувачів субсидій, яким виплатять близько 18 мільйонів гривень. Загальна сума коштів, яка підлягає монетизації субсидіантам області, а їх майже 66 тисяч, складає понад 42 мільйони гривень.

Нагадаємо, Урядом у квітні прийнято рішення про початок процесу монетизації субсидій. Це означає, що люди зможуть отримати компенсацію за економію енергоресурсів. Сім’ї зможуть отримати у середньому 700 гривень в якості одноразової виплати. Її сума буде дорівнювати вартості 150 кіловат електроенергії, якщо цей ресурс використовується для індивідуального опалення, або 100 кубів газу.

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews