Очільник Рівненщини відвідав атовця Івана Лепеху в новому помешканні

03.08.2017 22:00   Джерело: RvNews
Опубліковано : Юліана Медічі

Голова Рівненської облдержадміністрації Олексій Муляренко разом зі своїм заступником Віталієм Ундіром відвідали родину учасника АТО Івана Лепехи. Про це повідомляє Рівненська ОДА.

Зараз молода сім’я з маленьким сином проживає у Рівному в трьохкімнатній квартирі. Житло у минулому році придбали за кошти субвенції з держбюджету, що виділялись для забезпечення житлом сімей загиблих та інвалідів І-ІІ групи, які брали участь в АТО.

null
Фото з мережі Інтернет

Керівник області поцікавився, як облаштувалися господарі у новому помешканні, чи потребують допомоги. Адже одне з завдань місцевої влади – це соціальний захист військових, котрі захищають Україну.

«Ми повинні піклуватися про тих, хто повернувся з АТО з серйозними бойовими травмами. Іван має проблеми із здоров’ям, пов’язані з пораненням на фронті. Тому квартира, куплена за державні кошти, це суттєва підтримка для молодої родини. А заради дружини та маленького сина Іван має міцно стояти на ногах», - зазначив Олексій Муляренко.

Голова ОДА побажав комфорту в новій квартирі та вручив подарунки.

Нагадаємо, що Іван Лепеха родом із села Бабин Гощанського району. Активний учасник Революції Гідності. З київського майдану добровольцем вирушив на схід захищати Україну. Військовий брав участь у проведені антитерористичної операції в Луганській області, де отримав травму хребта, внаслідок чого має ІІ групу інвалідності. Указом Президента України нагороджений орденом «За мужність» ІІІ ступеня.

З майбутньою дружиною Іван познайомився у листопаді 2014 року у Старобільську, де знаходилася його військова частина. Ірина проживала там і працювала в місцевому кафе. До початку воєнних дій дівчина навчалася в Луганському східноукраїнському національному університеті імені В.Даля. В окупованому Луганську Ірина не залишилася. Разом з мамою повернулися на малу батьківщину в Старобільськ. Уже через місяць після знайомства Іван зробив Ірині пропозицію. Це було дуже романтично, на блокпосту о 5 годині ранку. Дівчина погодилася вийти за нього заміж. На Різдво закохані приїхали на Рівненщину. Тоді й отримали благословення від мами Івана на щасливе подружнє життя. Одружилися у березні 2015 року. На весіллі символічно обоє одягнули національний одяг - вишиванки.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews