Мінюст скасував акредитацію Сарненського бюро технічної інвентаризації

04.08.2017 13:38   Джерело: RvNews
Опубліковано : Дарина Ясна

Після перевірки, проведеної Міністерством, були встановлені численні грубі порушення вимог державної реєстрації державними реєстраторами, які перебувають у трудових відносинах з акредитованим суб’єктом державної реєстрації.

У 2016 році, коли були запроваджені зміни у сфері реєстрації нерухомості та бізнесу, зросла кількість тих, хто міг здійснювати таку реєстрацію. Функції державної реєстрації почали виконувати, як органи державної влади і місцевого самоврядування, так і акредитовані суб’єкти та нотаріуси. Такі повноваження отримало і КП «Сарненське БТІ».


- За цей час Сарненське БТІ навіть встигло створити філії. Але структура виявилась недобросовісною у плані державної реєстрації та вчиняла неправомірні дії. Нагадаю історію, яка трапилась у лютому цього року, коли Сарненське БТІ спочатку переписало квартири рівнян на вулиці Буковинській на приватне підприємство, а потім, коли люди про це дізнались і почали скаржитися, взагалі присвоїло новобудові неіснуючу адресу. І цей приклад, на жаль, не поодинокий. Тепер ця недобросовісна структура припинить свою незаконну діяльність щодо вчинення реєстраційних дій, – розповідає начальник Головного територіального управління юстиції в Рівненській області Іванна Смачило. – Направду, сама була шокована діяльністю таких горе-реєстраторів. Поки поліція розслідує дії реєстраторів, ми здійснили перевірку за скаргами громадян і зробили відповідні висновки. Доступ до реєстру – це зобов’язання чинити по закону! Не можеш – не маєш доступу до реєстру!


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews