У Березному на Рівненщині знову обговорювали перспективи створення ОТГ

04.08.2017 21:11   Джерело: RvNews
Опубліковано : Юліана Медічі

Вже вкотре зійшлися-з’їхалися у Березному й раду радили навколо одного й того ж питання: утворення територіальної громади. Фахівці з питань децентралізації Проекту «Розробка курсу на зміцнення місцевого самоврядування в Україні» (ПУЛЬС) РРВ АМУ вислухали представників м. Березне та активістів Березнівського району та спільно обговорили бачення людей щодо утворення міської громади. Про це повідомляє Проект Пульс Рівненського Регіонального відділення АМУ.

null
Фото з мережі Інтернет

Консультант з правових питань Василь Курилас розповів присутнім про перспективи, які відкриваються перед громадою після об’єднання, на що варто звернути увагу при об’єднанні, та як правильно провести усі ці процедури, дав чіткі відповіді на проблемні питання.

Депутати Березнівської міської ради стурбовані затягуванням даного процесу, мовляв – не впевнені, що з віддаленими селами громада буде спроможною до вирішення життєво насущних проблем, тому можливо варто об’єднатися меншою громадою. 

null
Фото з мережі Інтернет

 «Сьогодні чимало сіл Березнівського району мають хороші надходження і навіть перевиконання плану. Зокрема, Балашівська сільська рада минулого року перевиконала бюджет на 1 млн. грн. Тому варто розглянути усі пропозиції, і нарешті розпочати процес утворення ОТГ», – відповів їм на це голова Березнівської районної адміністрації Віталій Люшин.

null
Фото з мережі Інтернет

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews