Лічильники на воду та тепло за два роки встановлять всім. Кому ні – той заплатить штраф!

05.08.2017 14:27   Джерело: RvNews
Опубліковано : Юліана Медічі

Від 2 серпня цього року українцям почали встановлювати лічильники на воду та тепло. Саме в цей день набув чинності закон "Про комерційний облік теплової енергії та водопостачання". Він передбачає, що усі українські споживачі мають перейти на облік споживання теплової енергії та водопостачання.

Встановлювати будуть два роки поспіль. Після завершення дворічного терміну тих, хто лічильника не встановив, штрафуватимуть! Про це повідомив прем’єр-міністр Володимир Гройсман на своїй сторінці у Фейсбук, про що повідомляє 24 Канал.

null
Володимир Гройман. Фото з мережі Інтернет

Ще один крок до енергоефективності зроблено – українці платитимуть тільки за фактично спожиті обсяги комунальних послуг. Сьогодні набув чинності Закон «Про комерційний облік теплової енергії та водопостачання», який передбачає перехід на 100% облік споживання теплової енергії та водопостачання.

Оператори зовнішніх інженерних мереж у визначений термін зобов’язані встановити лічильники там, де вони відсутні. Лічильники тепла мають бути встановлені протягом року, лічильники гарячої та питної води для нежитлових будівель протягом одного року, а для житлових будівель – протягом двох років. Якщо оператор цього не зробить, на нього, а не на споживача, накладатимуться штрафні санкції. При цьому, у споживача залишається право самостійно купити лічильники. Але люди за це платити не зобов'язані.

Встановлення лічильників дозволить українцям самостійно контролювати обсяги споживання води та тепла, а отже контролювати витрати на комунальні послуги, – пояснив Прем’єр-міністр.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews