У Рівненській області спекотний серпень змінить прохолодний вересень

05.08.2017 22:29   Джерело: RvNews
Опубліковано : Наталія Рівненська

Після двох місяців холоду й дощу, які змінив спекотний серпень, синоптики обіцяють прохолодний вересень. На Рівненщині температура повітря в середньому становитиме 17-20 градусів тепла.

Опади у вересні очікують в межах норми. Про це повідомила завідувач відділом кліматичних досліджень і довгострокових прогнозів погоди Українського науково-дослідного метеорологічного інституту НАН України Вазіра Мартазінова.

Фахівець повідомила, що загалом температура повітря утримається в межах норми на всій території України, але це не означає, що в середині вересня не буде змін. Зі слів експерта, середньомісячна температура першого місяця осені становитиме 17-20 градусів тепла.

“Вже починаючи з початку вересня слід очікувати зниження температури, буде здаватися, що наближається зима, – зазначила п. Мартазінова. - Зате вкінці місяця буде знову підвищення температури, як ми говоримо, настає бабине літо”.

Коментуючи погоду літа 2017 року, Вазіра Мартазінова підсумувала, що минулого року спекотних днів було більше, ніж цьгоріч. Більше того, зі слів синоптиків, Україна у порівнянні із Західною Європою перебуває у більш сприятливих кліматичних умовах.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews