Острог – перше місто, де в 1941-му розпочали геноцид націй

За два місяці до трагедії у Бабиному яру 4 серпня 1941 р. в урочищі Красностав розстріляли євреїв

06.08.2017 08:37   Джерело: RvNews
Опубліковано : Людмила Марчук

76 років тому, у літній день 4 серпня 1941 року. в урочищі Красностав, що на Новому місті, фашисти здійснили масовий розстріл єврейського населення Острога. Про це розповідає  Район. Острог.

Уже в першій декаді липня фашиcти розстріляли військовополонених і євреїв на єврейському кладовищі. За спогадами очевидців, того злощасного дня, зігнавши в колону більше 4 тисячі людей, загарбники погнали їх в сторону Нового міста, де в урочищі Красностав більшу частину розстріляли, а решту повернули знову до гетто. Це був перший масовий розстріл єврейського населення, майже за два місяці до трагедії у Бабиному яру.

Але на цьому все не закінчилося. Пізніше, пропонуючи голодним євреям нібито розвантажити прибулі вагони на станції Кривин, чоловіків єврейської національності посадили до вантажівок, завезли до лісу в околицю теперішнього міста Нетішин і там всіх розстріляли. До зими 1942 року було повністю ліквідовано єврейське гетто - врятувались тільки ті, кому вдалось втекти, або сховатися в оселях українців, які неймовірно ризикували, бо за це всій родині загрожував розстріл.

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews