В Україні землю можна буде купувати онлайн

06.08.2017 10:53   Джерело: RvNews
Опубліковано : Наталія Рівненська

Днями до Верховної Ради України внесено законопроект, згідно якого пропонуються зміни до Земельного кодексу щодо проведення земельних торгів.

Ініціатор проекту вважає, що відсутність процедури проведення торгів онлайн, створює сприятливі умови для корупційних діянь під час проведення процедури, а також обмежує конкуренцію учасників торгів.

Тому пропонується доповнити Земельний кодекс положеннями про те, що земельні торги одночасно проводяться на офіційному веб-сайті центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері земельних відносин (через який здійснюється формування та ведення електронного сервісу земельних торгів), з можливістю приймати в них участь онлайн. 

Сервіс проведення земельних торгів - технологічний та програмний засіб, доступ до якого здійснюється за допомогою мережі Інтернет, необхідний для проведення  земельних торгів, який забезпечує реєстрацію осіб, автоматичне розміщення, отримання і передачу інформації та документів під час проведення торгів, безоплатну можливість юридичним та фізичним особам анонімного перегляду, копіювання та роздрукування інформації.

Порядок функціонування електронного сервісу земельних торгів встановлюється центральним органом виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері земельних відносин. 

Особи, які приймають участь у земельних торгах онлайн, є повноцінними учасниками торгів, у тому числі, мають право подавати документи в електронному вигляді, підписувати у електронній формі протокол результатів торгів.

За матеріалами "Українське право"


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews