У Рівному оперативно засідала комісія з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій

07.08.2017 09:38   Джерело: RvNews
Опубліковано : Людмила Марчук

Обговорювали питання про недопущення пожеж та оперативне реагування у разі їх виникнення, повідомляє Рівненська ОДА. Адже через суху спекотну погоду на Рівненщині зберігається високий рівень пожежної небезпеки.

Навіть при зниженні температури повітря ймовірність виникнення пожеж залишається. Відомо, що з початку цього літа рятувальники Рівненщини ліквідували 25 пожеж на площі 9 га. Горіли стерні у Демидівському, Рівненському та Острозькому районах. 

null
Фото з мережі Інтернет

Тому вкрай необхідно дотримуватися заходів пожежної безпеки, наголосив заступник голови Рівненської облдержадміністрації Ігор Тимошенко під час оперативного засідання обласної комісії з питань ТЕБ і НС.

«Важливо активізувати координацію відповідних служб та попереджувальні заходи у районах Рівненщини. Закликаю  всіх чітко дотримуватися правил пожежної безпеки. У разі виникнення пожежі, потрібно одразу ж звертатися до відповідних служб. Адже вчасне інформування зведе до мінімуму збитки, які заподіює вогонь», – зазначив Ігор Тимошенко.

Посадовець наголосив, що причиною пожеж зазвичай є необережність людей. Тому в пожежонебезпечний період діє обмеження на відвідування лісів, заборонено спалювання стерні та сухої трави на сільгоспугіддях і присадибних ділянках.

А ті, котрі своїми діями, спричинили до пожежі, притягуватимуться до відповідальності. Штраф, якщо необережне поводження з вогнем призведе до пожежі, становить від 15 до 50 неоподаткованих мінімумів.

Також на засіданні вирішили активізувати співпрацю між рятувальниками та працівниками лісового господарства щодо інформування про осередки загоряння. Пожежно-спостережні вежі у лісогосподарських підприємствах оснащені 47 відеокамерами, що забезпечує відеонагляд не лише за лісовими масивами, а й іншими територіями області. Своєчасне повідомлення рятувальників про виникнення пожежі дасть можливість зменшити наслідки загоряння.

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews