На мільйон збитку завдано лише в одному Рокитнівському районі

Через самовільні вирубки та пошкодження лісів незаконним видобутком бурштину

07.08.2017 19:08   Джерело: RvNews
Опубліковано : Людмила Марчук

Збитки рахували спеціалісти Управління Західного офісу Держаудитслужби в Рівненській області під час проведення планової ревізії державного підприємства «Рокитнівське лісове господарство» за період від 1 січня 2015 року по 31 березня 2017 року.

Під час ревізії встановлено, що розмір шкоди, заподіяної державі внаслідок пошкодження земель лісового фонду та лісових насаджень незаконним видобутком бурштину становить 471 тис. гривень.

Внаслідок самовільних вирубок та пошкоджень дерев завдано шкоди державі на 52 тис. гривень.

Ряд земель лісового фонду самовільно захоплені та без відповідних дозвільних документів використані для побудови житлових та господарських будівель. Через використання цих земельних ділянок не за цільовим призначенням та внаслідок зняття родючого шару ґрунту на цих земельних ділянках завдано збитків майже на 20 тис. гривень.

Аудитори виявили й інші порушення. Так, протягом 2015 року у завищених розмірах здійснено витрати з оплати праці на загальну суму 162 тис. грн, підприємством надавалась благодійна допомога стороннім фізичним особам шляхом передачі товарно-матеріальних цінностей на суму понад 122 тис. грн. Такі витрати не були передбачені фінансовими планами підприємства.

Крім того, з різних причин підприємство недоотримало доходів та здійснило незаконних витрат на суму 156 тис. гривень.

За результатами ревізії до адміністративної відповідальності притягнуто тринадцять посадових осіб. Керівнику підприємства направлено вимоги про усунення порушень.

Акт ревізії передано Управлінню СБУ в Рівненській області, про результати ревізії поінформовано прокуратуру Рівненської області. 

Інформацію надано Прес-службою Управління Західного офісу Держаудитслужби в Рівненській області

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews