У Рівному покажуть новий художній фільм «Червоний

16 серпня – допрем’єрний показ. Прем’єра – 24 серпня

07.08.2017 20:29   Джерело: RvNews
Опубліковано : Юліана Медічі

Про що повідомляє Рівненська ОДА. Початок допрем’єрного показу у Кінопалаці «Україна» о 19 годині.

«Червоний» – це гостросюжетна історико-пригодницька драма, створена за підтримки Держкіно України. В основу сценарію стрічки ліг однойменний роман Андрія Кокотюхи, який у 2012-му році отримав спеціальну відзнаку «За найкращий історико-патріотичний твір» Міжнародного літературного конкурсу «Коронація слова».

Екранізовано третю частину роману, яка розповідає історію двох українців, котрі воювали за батьківщину по різні боки барикад: упівця Данила Червоного та радянського льотчика Віктора Гурова. Каторжники зустрічаються у радянському концтаборі та вперше в історії «ГУЛАГу» підіймають там повстання.

Автором сценарію цього фільму є «Золотий письменник України» Андрій Кокотюха, режисером – Заза Буадзе, продюсери – Володимир Філіппов (Україна) та Кестас Драздаускас (Литва).

Прем’єра стрічки запланована на 24 серпня, на День Незалежності України. У національному прокаті фільм буде до 24 вересня.

Під час презентації стрічки планується зустріч з творчою групою.

Захід відбудеться за підтримки управління культури і туризму Рівненської міськради та мережі КІНОПАЛАЦ.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews