На інклюзивну освіту з бюджету виділили 209 мільйонів гривень

11.08.2017 19:42   Джерело: RvNews
Опубліковано : Наталія Рівненська

На Рівненщині можна буде створити більше інклюзивних класів, а діти з особливими потребами матимуть кращий доступ до навчання. Так стверджують фахівці в галузі освіти.

Відтак, керівник загальноосвітнього навчального закладу може організувати клас з інклюзивним навчанням на підставі заяви батьків або законних представників дитини з особливими потребами, висновку психолого-медико-педагогічної консультації та за підтримки відповідного органу управління освітою.

Вирішити питання з матеріально-технічною базою допоможе освітня субвенція, яка виділяється на кожну дитину. Цільову освітню субвенцію на інклюзивну освіту у розмірі 209 мільйонів гривень Уряд вперше заклав у бюджет 2017 року.

Передбачається, що кожній дитині з особливими потребами у школі розроблятимуть індивідуальний план розвитку. Розклад уроків для таких дітей складатиметься з урахуванням індивідуальних особливостей їх навчально-пізнавальної діяльності, динаміки розумової працездатності тощо.

До розробки програми планують залучати не тільки фахівців, але й батьків чи законних представників дитини.

Окрім цього, серед дітей, які мають змогу навчатися в інклюзивному класі, будуть і діти з дислексією. Причому, наявність хоча б одної такої дитини є підставою для створення інклюзивного класу.

Також для забезпечення освітніх та соціальних потреб дитини тепер зможуть залучати соціальних працівників, батьків чи осіб, уповноважених ними.

Нагадаємо: раніше для допомоги дитині з особливими потребами у школі був присутній лише асистент вчителя.

За матеріалами прес-служби РОДА.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews