На Рівненщині у дитсадках збільшиться кількість місць

15.08.2017 23:04   Джерело: RvNews
Опубліковано : Наталія Рівненська

До кінця року на Рівненщині планують збільшити кількість місць у дитсадках майже на 800. Пріоритетним завданням є також створення опорних шкіл.

На Рівненщині вже функціонує 8 закладів, до складу яких входить 19 філій. Окрім того, органами місцевого самоврядування прийнято рішення щодо розширення опорної структури на Березнівщині, Дубровиччині та Рівненському районі.

На цьому акцентував голова Рівненської ОДА Олексій Муляренко у рамках селекторної наради з питань підготовки до нового навчального року під керівництвом Прем'єр-міністра України Володимира Гройсмана.

Участь у селекторі взяли також заступник голови Рівненської ОДА Світлана Богатирчук-Кривко, міський голова Рівного Володимир Хомко, а також освітяни та керівники підрозділів, які відповідають за гуманітарні питання.

За словами глави Уряду, в рамках досягнення поставлених цілей Кабмін сприятиме роботі в декількох напрямках, а саме: продовження створення опорних шкіл, закупки шкільних автобусів, забезпечення освітніх потреб. Окрема увага - забезпеченню умов навчання - від ремонту шкіл до повної комплектації підручниками, а також вирішенню питання перевантаження шкіл і зменшення черги в дошкільні навчальні заклади. Володимир Гройсман висловив впевненість, що і проблему черг в дитячі садки можна вирішити вже за три роки спільними зусиллями Уряду та місцевої влади.

«Завдяки децентралізації зросли місцеві бюджети. Кошти бюджетів мають працювати на маленьких українців.  А питання інвестування в освіту залишається пріоритетом області», - зауважив Олексій Муляренко.

Так, сьогодні на Рівненщині завершена реконструкція дошкільного навчального закладу у селі  Дубляни Демидівського району. До кінця поточного року заплановано завершити будівництво дитячого садка в Обарові Рівненського району, добудову до існуючого дошкільного закладу у смт Гоща, реконструкцію нежитлового приміщення під дитсадок у Новому Корці Корецького району, реконструкцію з добудовою дитячого садка у смт Радивилів.

До 1 вересня завершиться будівництво школи у селі Горбаків Гощанського району. А до кінця поточного року заплановано завершити будівельні роботи загальноосвітнього навчального закладу у Піскові Костопільського району, реконструкцію школи у с Корнин Рівненського району. Виконуються роботи з реконструкції ЗОШ у с Степангород Володимирецького району.

За матеріалами прес-служби РОДА.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews