Антирейдерський штаб на Рівненщині діє і взмозі захистити аграріїв від рейдерів

До штабу вже надходять заяви

18.08.2017 16:30   Джерело: RvNews
Опубліковано : Людмила Марчук

17 серпня у Рівненській обласній облдержадміністрації відбувся спільний прес-брифінг радника Міністра юстиції, народного депутата Андрія Помазанова, начальника Головного територіального управління юстиції у Рівненській області Іванни Смачило та заступника голови РОДА Ігоря Тимошенка.

Одним із найбільш гострих питань брифінгу стала робота оперативного штабу захисту аграріїв від рейдерів, який створили минулого тижня на Рівненщині. На час жнив він допомагатиме землевласникам боротися із спробами рейдерських захоплень землі або зібраного урожаю.

null
Фото прес-служба

- Створення таких антирейдерських штабів по всій країні – це ініціатива Мін’юсту, яку підтримав Кабінет Міністрів. Адже рейдерські захоплення землі або врожаю сьогодні є однією із найбільш «гарячих» проблем. Аби протистояти цьому по всій країні були створені оперативні штаби, - розповів радник Міністра юстиції Андрій Помазанов. – Аграрії та всі власники землі не мають залишатися наодинці зі своїми проблемами, вони повинні бути впевнені у підтримці Мін’юсту та органів державної влади і місцевого самоврядування. Наше завдання захищати власність кожного аграрія і власника землі.

Для комплексного підходу у роботі штабу до нього увійшли представники РОДА, Головного територіального управління юстиції в Рівненській області, Держгеокадастру, Національної поліції, громадськості, аграрії та землевласники. Засідання антирейдерського штабу відбуваються щотижня. Штаб оперативно реагуватиме на будь-які рейдерські атаки. В тому числі чиновники негайно виїжджатимуть на місце події. Вже сьогодні до антирейдерського штабу надходять скарги від аграріїв області на неправомірне заволодіння їх землею.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews