На Острожчині рейдери захопили 90 га землі

18.08.2017 18:30   Джерело: RvNews
Опубліковано : Юліана Медічі

Представники «Ріттер Біо Агро» поскаржилися антирейдерському штабу ОДА, який створили за рекомендацією Мін'юсту, що їхні землі рейдерськи захопили, повідомляє «Рівне вечірнє».

null
Фото з мережі Інтернет

На 90 гектарах, офіційно оформлених у користування, компанія «Ріттер Біо Агро», що працює з органічним вирощуванням продукції, не може працювати з весни. На площах, що поблизу села Хорів Острозького району, інша агрофірма — «Українська фермерська група» — засіяла кукурудзу.

Господарський суд розглядає спір між фірмами, а поки тривають судові засідання, правоохоронці не дозволяють збирати врожай жодній із агрофірм, повідомляє Острог. Район. Портал пише, що юрист компанії Ігор Яніцкий та гендиректор Віктор Щербачук розповіли, що на початку року уклали договори оренди з пайовиками і суборенди з двома іншими фірмами, які працювали поблизу Хорова, аби мати суцільну площу у низовині. Усі ділянки зареєстрували у держреєстрі і нині є офіційними користувачами конфліктних 90 га.

«Українська фермерська група», за їх словами, засіяла поля і не пускає представників «Ріттер Біо Агро», викликаючи поліцію і посилаючись на домовленості із іншими фірмами, які були торік і які цього року згадані фірми начебто вже не визнають.

На засіданні антирейдерського штабу начальниця управління юстиції Іванна Смачило та радник міністра юстиції і нардеп Андрій Помазанов зазначали, що правоохоронці мали би забезпечити право офіційному користувачу земель, тобто «Ріттер Біо Агро», користуватися масивом. За їх словами, компанія має право зібрати врожай, навіть якщо не вона засівала поля, бо офіційно землі зареєстровані за нею.

Заступник обласного прокурора Мирослав Пацкан та заступник начальника ГУ Нацполіції у Рівненській області Людвіг Файт повторювали, що представники юстиції не праві. Мовляв, їхнє завдання — не допустити громадських правопорушень, а конкурента фірма також має «якісь документи», тому, додавали, потрібно чекати рішення суду.

Члени штабу домовилися зібратися за кілька днів знову. Правоохоронці до того часу пообіцяли розібратися у справі та визначити, як можна вийти із ситуації, аби врожай зібрали і не постраждали інтереси пайовиків, тобто їм виплатили кошти за оренду.

Пан Помазанов зазначив, що якби не такі засідання штабу, правоохоронці і надалі б не допускали аграріїв, а судові розгляди, як відомо, можуть тривати місяцями, а то й роками.

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews