Волонтери – рятувальники й вогнеборці – показали клас

Хто спостерігав за випробуванням – видовище захоплююче

18.08.2017 21:30   Джерело: RvNews
Опубліковано : Дарина Ясна

Добровольці з ОТГ з успіхом справилися з приборкуванням пожежі на автозаправній станції, рятуванням потерпілих внаслідок ДТП, ліквідацією наслідків викиду в повітря хімічно-небезпечної суміші та з деблокуванням травмованих людей з-під завалів.

null
Фото прес-служба РОДА

Так що Сертифікати про завершення навчання в рамках програми «Польська допомога» вогнеборці-добровольці з ОТГ Рівненщини сповна заслужили. Практичні дії на тренувальному полігоні відпрацювали на "відмінно".

Юні рятувальники виступили ще й за програмою спортивних змагань міжнародного формату FCC (Firefighter Combat Challenge).

null
Фото прес-служба РОДА

Після цього відбулася урочиста церемонія вручення сертифікатів першим 36 добровольцям з Білокриницької та Великоомелянської сільських рад Рівненського району і Бугринської сільради Гощанського району.

Із завершенням навчання добровольців привітав заступник голови Рівненської ОДА Ігор Тимошенко.

«Сьогодні ми мали змогу переконатися, що набуті вами знання дали свої позитивні результати. Безпека громад у надійних руках. Я дякую вам, що ви погодилися бути добровольцями і своїм прикладом надихаєте інших людей ставати волонтерами», – зазначив Ігор Тимошенко.

null
Фото прес-служба РОДА

Генерал-майор служби цивільного захисту Сергій Крук подякував польським колегам за допомогу та наголосив, що у громадах Рівненщини і надалі розвиватиметься волонтерський рух задля безпеки наших мешканців.

Нагадаємо, програма «Польська допомога» реалізовувалася в рамках пілотного проекту «Підтримки процесу організації українського рятувального волонтеріату з метою підвищення рівня безпеки місцевого населення у Рівненській області». Про це повідомила Рівненська ОДА.

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews