На Поліссі громадськість стривожена захворюваннями дітей

19.08.2017 19:50   Джерело: RvNews
Опубліковано : Дарина Ясна

У Березнівському районі на Рівненщині медики б’ють на сполох: у три з половиною рази зросла захворюваність на кашлюк в порівнянні з минулим роком. На сьогодні вже зареєстровано 7 таких випадків, що становить 10,9 випадків на 100 тисяч населення. З 7-и хворих, 6 – це діти до 4-х років, пише Північ-інфо.

Серед хворих 43 % не щеплених проти кашлюку, 14 % – не отримали чергового щеплення. В основному хворіли діти з сіл – 86 % від усіх хворих. Всі випадки хвороби були лабораторно підтвердженні, хворі знаходились на амбулаторному лікуванні, інформує Березнівська РДА посилаючись на районне лабораторне відділення МОЗу.

Кашлюк – це гостре інфекційне захворювання дихальних шляхів, бактеріальної етіології, з повітряно-крапельним механізмом передачі, при якому провідним клінічним симптомом є затяжний спазматичний кашель. Джерелом збудника інфекції – хворі з клінічно вираженими та стертими формами кашлюку, бактеріоносії. Сприйнятливість до кашлюку висока. При кашлюку особливо часто хворіють діти раннього віку.

Найбільш частим ускладненням є пневмонія. Також спостерігається пупкова, пахова грижа, гострий ларингіт із стенозом гортані, носові кровотечі, зупинка дихання. Може виникнути енцефалопатія, яка внаслідок виникнення судом може призвести до смерті або залишити після себе стійкі пошкодження: глухоту або епілептичні напади.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews