Зоною ризику номер один військові експерти називають Полісся

19.08.2017 21:12   Джерело: RvNews
Опубліковано : Дарина Ясна

У вересні прямо під українським північним кордоном на Поліссі розпочнуться російсько-білоруські військові навчання – Збройних сил РФ і Білорусі «Захід 2017».  Існує пряма загроза російських диверсійно-розвідувальних груп, які можуть проникати через кордон. Однак військові експерти вважають, що ще більшою загрозою є саме Полісся з бурштинокопачами, непідконтрольними владі.

Саме тому сьогодні цей регіон називають зоною ризику номер один, пише Північ-інфо. Отже, на думку фахівців, боятися треба гібридних загроз. Тут гібридні сценарії можуть бути різні. А відкрита тема незаконного видобутку бурштину на Півночі Рівненщини і непокора місцевих копачів владі та силовикам, взагалі лежить на поверхні і вже не раз використовувалася під час різних мітингів, пікетів чи акції під Рівненською ОДА та облрадою.

«На Рівненщині, як мінімум, може бути використана ситуація навколо бурштину, будь-які проблемні моменти, особливо ті, які пов’язані з криміналітетом, з організованою злочинністю. Це завжди, як кажуть «придатне поле» для діяльності будь-яких спецслужб. Тому що набагато простіше працювати з місцевими кримінальними елементами і з організованою злочинністю в плані забезпечення себе зброєю і так далі. Бо це такі хлопці, що їм достатньо просто заплатити…

Те, що стосується того самого бурштину, наприклад, досить гостро це питання в підконтрольності копачів офіційній владі, і навіть підконтрольності окремих територій на Півночі – це велике питання. Туди ці ресурси можуть бути кинуті і в такий спосіб навіть ми можемо не побачити цього російського сліду, але саме це по собі загострення воно буде даватися взнаки і на життєздатності регіону і в цілому на ситуації в Україні»,

– розповів у інтерв’ю агенції новин «Рівне Інформаційне» військовий експерт Тарас Жовтенко.

Самі військові навчання заплановані на середину вересня. Військовий експерт з Рівного радить жителям Полісся не панікувати та постійно моніторити ситуацію щодо того, що відбувається на прикордонній території з боку Білорусі.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews