Докладніше про конфлікт навколо паїв у с. Копиткове на Здолбунівщині

20.08.2017 17:00   Джерело: RvNews
Опубліковано : Людмила Марчук

Ми вже повідомляли про виїзд членів оперативного штабу із захисту аграріїв від рейдерів до села Копиткове Здолбунівського району, де розгорівся конфлікт навколо земельних паїв. Про деталі повідомляє Рівненська юстиція.

null
Фото Рівненська юстиція

Конфлікт між власниками паїв та агрофірмами триває вже другий рік поспіль. Селяни уклали договори оренди з Фермерським господарством ім. Шевченка. Утім пізніше без відома землевласників ці договори оренди були розірвані і зареєстровані вже нові договори оренди з іншою фірмою – «Книга сіті». Одночасно ТОВ «Ют-агро зерно», яке немає відношення до цих паїв, їх засіяло. Тож люди бояться, що тепер взагалі можуть втратити свої землі.

null
Фото Рівне-юстиція

Селяни кажуть, що їхні паї захопили рейдери, адже ТОВ «Ют-агро зерно» незаконно засіває і збирає урожай на їхніх землях. У ситуації на місці розбирались правоохоронці, працівники юстиції та облдержадміністрації.

- ТОВ «Ют-агро зерно» засіяли паї людей, які вони вкрали, і зареєстрували на «Книга сіті». Люди просили не засівати поля. Але фірма без відома селян таки зробила це, – обурюється власниця паю Марія Поліщук. – Ми не знаємо, що це за «Книга сіті» і звідки вона взялась. Нам не платять орендної плати, не дають зерна, і не допускають до наших паїв. Ми вже не знаємо, що нам робити і куди звертатися, сил терпіти це знущання над людьми більше немає. Ми просто хочемо повернути землю, щоб самостійно обробляти її, сіяти і збирати урожай.

Днями обурені селяни прийшли на свої ділянки і почали самі збирати врожай, який висадила фірма. Утім, робітники компанії завадили їм це зробити.

Представник компанії ТОВ «Ют-агро зерно» Максим Максютинський запевняє, що має всі необхідні документи на землю. Але люди впевнені, що їхні підписи підроблені.

null
Фото Рівне-юстиція
  • - Дійшли до узгодженого плану дій з селянами-власниками паїв с. Копиткове Здолбунівського району по захисту їх порушених прав. Відносно осіб, які вважають, що селян можна цинічно дурити, не платити оренду за їхнє майно та підробляти підписи, документи вже знаходяться у правоохоронних органах. Антирейдерський штаб області прискіпливо буде слідкувати за розслідуванням цього провадження. А також у вівторок працівники юстиції та безоплатної правової допомоги поїдуть до селян допомагати оформляти документи власникам паїв до суду та надати кваліфіковану юридичну допомогу, - зауважила начальник Головного територіального управління юстиції в Рівненській області  Іванна Смачило.
  • null
    Фото РОДА
  • - Ми готові допомагати людям на рівні обласного керівництва. Будемо оперативно реагувати на всі звернення і скарги. Будь ласка, звертайтеся до нас. Працює гаряча телефонна лінія антирейдерського штабу 642706, - наголосив заступник голови РОДА Ігор Тимошенко.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews