У Рівному презентують Богородицю – покровительку українських воїнів

Художник Юрій Нікітін зобразив біля покровительки князя Острозького та Ніла Хасевича

20.08.2017 22:27   Джерело: RvNews
Опубліковано : Людмила Марчук

У вівторок, 22 серпня, у Рівненському краєзнавчому музеї о 15.00 у межах мистецького проекту «Війномир'я» буде презентовано унікальну ікону Юрія Нікітіна «Богородиця - покровителька українських воїнів». Про це повідомляє Район. Острог.

Як повідомляє «Україна молода», раніше однойменну ікону Ю.Нікітіна вже освятили в Михайлівському соборі Києва. Однак образ, який презентуватимуть, написано спеціально для нашого краю зі зображенням історичних особистостей:

- Ікона скорочено називається "Богородиця військова". Порівняно з образом який нещодавно був освячений в Києві, рівненська ікона наближена до нашого регіону. Так І.Мазепа відійшов на задній план, а на його місці з'явився великий гетьман князь Костянтин Іванович Острозький. (Він розбив московське військо в битві під Оршею 1514 р.). Біля князя зображено не абстактного воїна Української повстанської армії, а члена провода ОУН родом з Рівненщини, художника Ніла Хасевича, – пояснює мистецтвознавець Микола Бендюк.

Нагадаємо, нещодавно Юрій Нікітін домальовував усмішки святим на іконостасі в Студентсько-викладацькому храмі.

null
Ікона Юрія Нікітіна «Богородиця - покровителька українських воїнів» (верхня частина)


null
Ікона Юрія Нікітіна «Богородиця - покровителька українських воїнів» (нижня частина)
 




Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews