21 серпня відбудеться унікальне сонячне затемнення

21.08.2017 11:12   Джерело: RvNews
Опубліковано : Наталія Рівненська

21 серпня земляни можуть спостерігати повне сонячне затемнення, яке може спричинити безліч змін в поведінці людей і стихій.

Природнє явище стане дійсно унікальним, оскільки триватиме 1,5 години. Повну фазу затемнення можна бачити всього кілька хвилин.

За даними експертів, сонячне затемнення почнеться 21 серпня о 21.26 за київським часом.  Також воно стане першим сонячним затемненням з часів заснування США, повну фазу якого можна спостерігати тільки в Америці.

Американські школярі та їх батьки готуються до того, щоб у всеозброєнні зустріти сонячне затемнення і отримати не тільки радість від захоплюючого небесного видовища, але і користь для розуму.

Як розповіли ЗМІ, в суботу в одному з найбільших в Меріленді об’єднань по сімейному навчання MPNL, різноманітні програми, пов’язані з затемненням, будуть влаштовувати більшість бібліотек штату.

Повне сонячне затемнення стане першим за 99 років, яке можна буде спостерігати на значній території США, що з’єднує Східне і Західне узбережжя. Багато шкіл у цих районах вирішили влаштувати спеціальні уроки, присвячені цій події. Зокрема, у місті Канзас-сіті (Міссурі), ряд районів якого під час затемнення зануриться на дві хвилини в повну темряву, вчителі ще з травня почали розробляти для своїх підопічних спеціальні програми.

В Україні затемнення можна буде побачити лише зі спецобладнанням. Проте, спостерігати за повним сонячним затемненням 21 серпня можна буде завдяки прямій трансляції NASA, для якої агентство використовує 11 космічних апаратів, 3 літаки та 50 аеростатів.

За матеріалами Ukr.Media.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews