На Рівненщині нова схема шахрайства: збій у системі

21.08.2017 22:43   Джерело: RvNews
Опубліковано : Наталія Рівненська

Псевдобанкіри на Рівненщині змінили схему шахрайства - тепер це «збій у системі». Вже відомі перші жертви шахраїв. 

Два повідомлення надійшло до Радивилівського відділення поліції щодо шахрайських дій невідомих. Із банківських рахунків жительок району зловмисники зняли понад 42 тисячі гривень.

На мобільні телефони 33-річної жительки Радивилівського району та 39-річної із райцентру ввечері зателефонували невідомі, які, представившись працівниками банку, повідомили про збій у системі банку. Для збереження коштів на рахунках, клієнтам необхідно назвати номер картки, що жінки зробили. У подальшому вони назвали зловмисникам і коди доступу, що надходили у смс-повідомленнях. Унаслідок шахрайських дій потерпілі позбулися 20 тисяч 407 гривень і  21 тисячі 922 гривень відповідно.

За фактами шахрайства розпочаті досудові розслідування за частиною 1 статті 190 Кримінального кодексу України.

Шановні громадяни! Будьте обачні і пам’ятайте, що працівники банків НІКОЛИ не запитують персональних даних клієнтів у телефонному режимі, адже володіють необхідною інформацією, тому подібні запитання повинні викликати у вас підозри

Якщо вам зателефонував такий «співробітник», негайно завершіть розмову, зателефонуйте на «гарячу» лінію банку, номер якої зазначений на звороті картки, та перевірте інформацію, яку вам озвучили невідомі по телефону.

За матеріалами відділу комунікації поліції Рівненської області.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews