На українських АЗС різко здорожчав зріджений газ

22.08.2017 11:40   Джерело: RvNews
Опубліковано : Людмила Марчук

В середньому ціни піднялись на 40 копійок, але на деяких заправках – аж на півтори гривні. Відповідно ціна доходить до 14 гривень за літр пального. Про це повідомляє 24 Канал.

Автовласники обурюються, а спеціалісти радять просто перетерпіти. Дефіцит газу, мовляв, викликаний ремонтними роботами на закордонних підприємствах, що постачають нам паливо.

"До середини вересня у будь-якому випадку повинні запрацювати, по-перше, заводи. По-друге, повинні активізуватися поставки з моря, я думаю. Знову ж таки, на тлі невеликого падіння споживання. Ринок стабілізується, і ціна, швидше за все, повернеться до тих рівнів, на яких вона була в липні – на початку серпня", – запевняє заступник директора консалтингової групи "А-95" Артем Куюн.

 Нагадаємо, що змусило багатьох українців встановити на свої автомобілі газобалонне обладнання. Саме зростання цін на бензин і дизпаливо на заправках. І хоча таке переобладнання коштує чималих грошей (розцінки коливаються від 300 до 2000 євро, судячи за пропозиціями в інтернеті), витрати автомобілістам швидко окуповувалися.

Проте скоро ціни на скраплений вуглеводневий газ теж стали зростати. Нагадаємо, що із серпня 2014 року по серпень 2016 вартість газу виросла з 8,54 до 10,74 гривень за літр.

Тоді різні експерти в ефірах вели мову про те, що подальше зростання цін неможливе, бо це зведе до нуля всю потенційну економію автовласників. Той же Артем Куюн в 2016-му обіцяв зменшення ціни на газ. Натомість ось яке зростання лише за один рік!

null
Фото з мережі Інтернет

Яка цьому причина? Експерти кажуть, що ринок, виробництво не встигає за попитом.

"Ринок газу розвивається швидше, ніж його виробництво. Відповідно, сировини не вистачає, що призвело до дефіциту і подальшого зростання цін", – коментує Ігор Чернявський, фінансовий директор столичної мережі автозаправних комплексів KLO.

Ситуація цілком аналогічна з тією, яка спостерігалася зі зростанням цін на бензин і дизпаливо.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews