Освітяни Рівненщини дискутували із заступником міністра Володимиром Ковтунцем

22.08.2017 15:46   Джерело: RvNews
Опубліковано : Людмила Марчук

У Рівному на засіданні колегії управління освіти і науки облдержадміністрації за участю першого заступника Міністра освіти і науки України Володимира Ковтунця, заступника голови Рівненської ОДА Світлани Богатирчук-Кривко та заступника голови обласної ради Олександра Корнійчука говорили про реформи в освіті. Про це повідомляє  прес-служба управління освіти і науки Рівненської ОДА.

null
Фото прес-служба

«Реформа освіти – одна з фундаментальних змін, яка не може чекати і яку треба розпочинати вже сьогодні. Перше, що нам треба зробити, – забезпечити вільний доступ дітей до дитячих садків. Далі – школа, яка має прищеплювати дітям нові знання, навички і компетентності. Наступна позиція – профтехосвіта. І окрему увагу звертаю на розвиток науки, де фактично немає повноцінної системи, ані підтримки, ані запиту» – сказав Володимир Ковтунець.

null
Виступає Володимир Ковтунець. Фото прес-служба

Розглядали питання щодо пріоритетних напрямків освіти області, компетентнісного підходу, Нової української школи, ліквідації черги у дошкільних закладах. А також підсумували ЗНО-2017 та вступну кампанію.

 «Сьогодні ми маємо унікальну можливість. Проблемами освіти опікується весь Кабінет Міністрів на чолі з Прем’єром. Такого ніколи не було. Так давайте співпрацювати на повну», –  закликала заступник голови Рівненської ОДА Світлана Богатирчук-Кривко.

null
За трибуною Світлана Богатирчук-Кривко. Фото прес-служба


Говорили і про проект Новий освітній простір, який реалізуватимуть 14 шкіл Рівненщини. Успішним прикладом став Горбаківський НВК, що на Гощанщині.

«Особливістю нового навчального року є те, що стартує проект «Нова українська школа». В Україні до пілоту відібрано всього 100 шкіл. В нашій області чотири – це Великоомелянська Рівненського району, Дубенська школа №1, Рівненська школа №18, Рокитнівська школа №3, які будуть реалізовувати новий державний стандарт початкової освіти. А нова українська школа загалом для всіх учнів 1-х класів стартує з 1 вересня наступного навчального року», –  повідомив обласний очільник освіти Григорій Таргонський.

null
За трибуною Григорій Таргонський. Фото прес-служба

У підсумку, всім начальникам районних відділів освіти та головам ОТГ дані доручення до виконання.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews