Навколо села Гута, що на Костопільщині немилосердно ріжуть ліс (відео)

Під пилку пішли вже гектари. Селянам урвався терпець…

23.08.2017 09:30   Джерело: RvNews
Опубліковано : Людмила Марчук

Тисячу гектарів так званого селянського лісу, що колись належав колгоспам, є власністю кооперативу. Горе-господарники вже пустили під ніж майже 100 гектарів лісу. Про це повідомляють "Всі новини Костопільщини".  

Контролювати вирубку повинні в екологічній інспекції, та поки люди письмово не поскаржаться, перевірки забороняє закон. Селяни з відчаю закликали знімальну групу з каналу ICTV та завезли на місце масштабної вирубки, щоб вся країна побачила, що відбувається з лісовими масивами на Костопільщині, які ділянки ще готують під вирубування.

Чому такими темпами спустошують ліс навколо Гути та навіщо лишають після себе стільки деревини – з’ясувати не вдалося. Керівник селянського лісу заявив – що йому, а не людям, що живуть довкола, краще знати, як працювати. Пообіцяв довести це документально.

Знайти та покарати недбалого господаря повинні в екологічній інспекції, та без письмової скарги людей – руки в екологів зв’язані, пояснюють вони, а поки перевірки заборонені – там господарюють на свій лад.

Тим часом, жителі Гути переконані, у лісі має бути один господар, відтак – легше буде знайти відповідального. Бо поки чиновники закривають на це очі, прикриваючись законом – під ніж йдуть сотні гектарів лісу.

  

Відео fakty.ictv.ua


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews