У Здолбунові порахували, скільки собак покусали людей

23.08.2017 13:37   Джерело: RvNews
Опубліковано : Наталія Рівненська

Проблему наявності безпритульних тварин на території міста, як і  на території району, обговорюють не вперше.

Однак, ситуацію може покращити, в першу чергу, дотримання власниками домашніх тварин «Правил утримання домашніх тварин в населених пунктах», контроль поліції за їх виконанням, створення притулків для тварин та їх утримання.

Як свідчить статистика, більшість дрібних тварин, які наносять травми людям, не є безпритульними, а мають власників. Ті ж, у свою чергу, ігнорують законодавство - випускають тварин за межі двору або вигулюють без повідків та намордників у громадських місцях.

Так, відповідно до інформації наданої Здолбунівською районною державною лікарнею ветеринарної медицини, з початку 2017 року, згідно повідомлень Здолбунівського районного лабораторного відділення Рівненського міжрайонного відділу ДУ «Рівненський ОЛЦ МОЗ України», 71 тварина нанесла укуси людям: 12 укусів безпритульними тваринами та 59 - домашніми собаками й котами.

Головного лікаря Здолбунівської ЦРЛ було проінформовано щодо повноважень служб та органів місцевого самоврядування у заходах щодо зменшення чисельності безпритульних тварин в населених пунктах.

За матеріалами zdolbunivcity.net


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews