Новий сезон українського кіно у Рівному: «Червоний» (Відео)

26.08.2017 10:25   Джерело: RvNews
Опубліковано : Наталія Рівненська

24 серпня, в День Незалежності України, відбулася всеукраїнська прем’єра фільму «Червоний», який вже назвали українським вестерном з духопідйомним фіналом.

Показали нову українську стрічку і в рівненських кінотеатрах. Як повідомив режисер фільму Заза Буадзе, який разом із актором Миколою Березою напередодні завітав із промо-показом до Рівного, цим фільмом в Україні розпочався новий сезон українського кіно. Адже починаючи з 24 серпня і до кінця року в прокат вийде 13 українських різножанрових фільмів.

«Це чудові фільми європейської якості, але українські, - зазначив Заза Буадзе. - Це нове українське кіно, нові люди, новий погляд, нові надії, нова мотивація. І давайте наші зустрічі в кінотеатрах зробимо традиційними. Дивіться українське кіно, без цієї синергії нічого не вийде», - додав режисер на зустрічі у Рівному.  

Крім цього, Заза Буадзе розповів, що після «Червоного» обов’язково буде знімати продовження за першими двома частинами роману Андрія Кокотюхи. А буквально місяць тому закінчились зйомки ще одного його фільму «Позивний Бандеровець». Як і «Червоного», нову стрічку зняв кращий, за словами грузинського режисера, український оператор Олександр Земляной.

Вийти в прокат з цим фільмом планують вже весною. Це фільм про АТО, про події вересня 2014 року, коли відбувалися перемовини в Мінську. До речі, головну роль там зіграв Олег Шульга - актор, який зіграв Гурова у «Червоному».

Загалом, як розповідає Заза Буадзе, і в «Червоному», і в новому фільмі він свідомо пішов шляхом пошуку нових облич, нових акторів по всій Україні. Тому глядач побачить тут майже 85% акторських дебютів.

«На щастя, Україна дуже багата на талановитих людей, акторів зокрема, - додав режисер. - Я бачу, що це щось невичерпне, коли їжджу країною, проводжу кастинги і бачу нові і нові обличчя - з якоюсь вродженою енергетикою, силою. Це просто супер!», – захоплено розповів Заза Буадзе.

На запитання, чому взагалі взявся за цей проект, режисер відповів:

«Коли я пішов на свою першу війну в Абхазії, моєму сину тільки виповнився рік. Зараз моєму сину виповнилося 27. Я до сих пір на війні. І ця війна повинна закінчитися, але тільки з нашою перемогою!

За матеріалами golosno.com.ua


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews