Спортсмен з Бельгії примандрував на велосипеді у Вараш. Розмалював підстанцію

26.08.2017 12:43   Джерело: http://piwnich.info
Опубліковано : Людмила Марчук

На Рівненщину завітав велоспортсмен із Бельгії Жан Дежерно, який працює фотокореспондентом у Брюсселі. Здолавши маршрут у шість тисяч кілометрів на велосипеді, іноземець вже відвідав Німеччину, Голландію, Данію, Швецію, Фінляндію, Естонію, Латвію та Польщу і дістався до Варашу. Про це пише Північ-інфо.

null
Фото РАЕС

У місті атомників іноземець зупинився у сім’ї інженера Рівненської АЕС Євгена Остаповича, розповідають на станції.

«Це було цікаве та активне знайомство, у ході якого ми намагалися показати і розповісти Жану якомога більше. Він оглянув наше місто та навколишні села, відвідав Сопачівський кар’єр та мальовниче Біле озеро, спробував національні страви, дізнався про українські традиції, зокрема побачив як святкують православне свято Маковія. А ще наш гість став учасником одного із соціальних проектів активної молоді міста, допомігши школярам розфарбовувати трансформаторну підстанцію», – розповідає працівник РАЕС. За словами Жана Дежерно, його неабияк вразила природа, велика кількість велосипедистів та жителі Варашу.

null
Фото РАЕС

«Архітектура міста, люди, які тут живуть, масштаби Рівненської атомної електростанції – все це дійсно вражає», – ділиться враженнями іноземець.

Тепер француз планує їхати на велосипеді до Києва та Одеси. А після цього по дорозі додому, відвідати ще й Румунію, Угорщину, Боснію та Герцеговину і Косово.

null
Фото РАЕС

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: http://piwnich.info