Найбільш пам’ятні урочисті миттєвості Дня Незалежності 2017 у Рівному (фоторепортаж)

27.08.2017 15:15   Джерело: RvNews
Опубліковано : Людмила Марчук

Розпочалося свято з вшанування загиблих Героїв Небесної сотні, та воїнів АТО. Вшанування подвигу тих, хто поклав своє життя за свободу України та її територіальну цілісність і соборність є найголовнішою подією святкування Дня Незалежності у всій Україні й у нашому місті Рівному також. 

null
Вшанування загиблих героїв

 null

 
 
null
Слово пам'яті і хвилина мовчання. Фото прес-служба

  

null

Тож, урочистості присвячені 26-й річниці Незалежності України розпочалася на «Алеї Героїв» кладовища «Нове», де поховані сучасні Герої нашої держави. У панахиді і покладанні квітів до могил загиблих у зоні АТО та на Майдані взяли участі перші особи міської та обласної влади.

null
Квіти покладає міський голова Володимир Хомко. Фото прес-служба РОДА

Зокрема вшанували пам'ять загиблих також міський голова Рівного Володимир Хомко, голова Рівненської облдержадміністрації Олексій Муляренко, заступник голови облради Олексій Бучинський, родини загиблих, військові, громадськість міста. 

null
 
 
null
Квіти покладає голова РОДА Олексій Муляренко. Фото прес-служба РОДА

 «Рівненщина відзначає 26-ий рік народження своєї держави. Проте шлях до Незалежності був нелегким та не без людських втрат. Тому сьогодні ми згадуємо всіх тих, хто загинув за нас із вами, за Україну», – зазначив Олексій Муляренко.

Учасники церемонії вшанували пам'ять Героїв хвилиною мовчання, взяли участь у панахиді. Вінки та квіти також поклали до пам’ятника «Загиблим за Україну». 

null
Вінки та квіти загиблим за Україну. Фото прес-служба РОДА

У День Незалежності України на головному майдані Рівненщини відбувся молебень за мир і спокій в Україні. До Бога у молитві за українську державу звернулись святі отці православних, греко-католицької, римо-католицької та протестантських церков.

null
Святі отці під час спільного молебню. Фото прес-служба РОДА

Очолив спільний молебень керуючий Рівненською єпархією УПЦ КП Архієпископ Рівненський та Острозький Іларіон.

null
На майдані Незалежності. Фото прес-служба РОДА

До богослужіння долучились голова Рівненської облдержадміністрації Олексій Муляренко, міський голова Рівного Володимир Хомко, заступник голови облради Олексій Бучинський, родини Героїв Небесної Сотні, загиблих військових у антитерористичній операції, громадськість та гості міста.

На майдані Незалежності відбулася урочиста церемонія нагородження рівненських волонтерів, які перебували в АТО. Представники чотирьох громадських організацій отримали відзнаки Президента України Петра Порошенка «За гуманітарну участь в антитерористичній операції».

null
Нагородження волонтерів. Фото прес-служба РОДА

Почесні нагороди під час урочистостей з нагоди 26-ої річниці Дня незалежності України вручив голова Рівненської облдержадміністрації Олексій Муляренко.

Відзнаки одержали представники громадських і благодійних організацій: Валерій Грушецький – ГО «Допомога Армії Рівне», Ніна Скиба – ГО «Жіноча Сотня», Оксана Данилова – ГО «Громадський актив Рівненщини», Віталій Павлов та Валентин Федорчук – благодійна організація «Дзвони Надії».

null
Волонтери з нагородами. Фото прес-служба РОДА

Олексій Муляренко подякував усім, хто став на захист нашої держави: військовим, які боронять нашу землю зі зброєю в руках, а також волонтерам – за допомогу бійцям та підтримку сімей загиблих та дітей учасників АТО.

null
Відзнака Президента України

Нагадаємо, відзнака Президента України «За гуманітарну участь в антитерористичній операції» заснована Указом Президента України Петра Порошенка 17 лютого 2016 року.

 

 Фоторепортаж підготовлений за матеріалами відділів інформаційно-аналітичного забезпечення виконавчого комітету Рівненської міської ради та Рівненської обласної державної адміністрації

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews