Рівне вчора святкувало 734-ий день народження (фоторепортаж)

28.08.2017 10:30   Джерело: RvNews
Опубліковано : Людмила Марчук

А почалося свято з з традиційної "Ходи Янголів" біля колони Божої Матері та покладання квітів до рівненської святині. З рівнянами поклали квіти й гості, міські голови міст-побратимів із Грузії та Польщі.

null
Фото з сайту міського голови

А тоді святковою ходою пройшли до пам’ятника засновниці Рівного – княгині Марії Рівненської (Несвицької). В образі княгині містян та гостей Рівного вітала незрівнянна й неперевершена актриса Рівненського обласного академічного драматичного театру Галина Цьомик. Традиційно у День міста рівнянам вручали відзнаки "За заслуги перед містом". Серед нагороджених педагоги, працівники культури і мистецтва, творчі колективи. По тому рівнян до неба злетіли сотні повітряних кульок.

null
Гостей вітала княгиня Марія Рівненська (в образі Галина Цьомик). Фото з сайту міського голови

А на майдані Незалежності та за ним – за кінопалацом «Україна», що на Алеї майстрів розгорталося тим часом ціле казкове місто. Рівняни демонстрували свою творчість – витвори ужиткового мистецтва на всі смаки. Тож вирувало свято майстрів, свято хліба, багато чому можна було повчитися на різноманітних майстер-класах.

null
Покладання квітів до стели Героїв. Фото з сайту міського голови

День видався гожим і теплим і усім, хто побував на святі, було радісно й весело. У кожного рівнянина, хто в цей день вийшов в місто, а особливо в гостей міста вражень за день було хоч відбавляй.

null
Хода до Ринкової площі. Фото з сайту міського голови
null
Хода янголів. Фото з сайту міського голови
null
null
null
Під час вручення відзнак "Зазаслуги перед містом". Фото з сайту міського голови
null
Гості дивувалися пишним короваями на святі хліба. Фото з сайту міського голови.

На майдані Короленка дивували новими витворами ковальського мистецтва ковалі.

null
Балерина - новий ковальський витвір на майдані Короленка.

А на Майдані Незалежності було весілля: учасники фольклорних колективів показали реконструкцію автентичного, стилізованого фрагменту весільного обряду "Благослови, мати".

null
Фрагмент з весільного обряду "Благослови, мати". Фото зі сторінки ФБ Раїси Цапун
null
Учасники весільного обряду. Фото зі сторінки ФБ Раїси Цапун
null
На Алеї майстрів. Фото Г. Данильчук
null
На алеї майстрів і музикували. Фото Г. Данильчук
null
Родинами відпочивали. Фото Г. Данильчук

У парку Шевченка виступали учасники «Пісенної фієсти» з Рівного та Луцька з творами рівненського композитора Павла Павелка.

null
Пісенна "Фієста" на літній естраді в парку Шевченка. Фото Л. Марчук
null
Пісенна Фієста". Фото Л. Марчук

Потім своє мистецтво демонстрували пісенні й танцювальні творчі колективи Палацу дітей і молоді.

null
Танці від колективів з Рівненського ПДМ. Фото Л. Марчук

Тут же неподалік розгорнулася козацька кухня: зголоднілі глядачі могли попоїсти смачного козацького кулешу, який варили за козацьким рецептом колоритні козаки з Рівненського козацького товариства «Січ».

null
Вариться козацький куліш. Фото Л. Марчук

Всі концертні майданчики міста, в тому числі й імпровізовані (на траві) працювали цілісінький день: у парку Молоді – на Лебединці – разом з рівненським гуртами "Веснянка" та "Сільські музики" виступала ще й знаменита Катя Чілі.

null
Катя Чілі вся в мелодії. Фото О. Харвата

«Музика тиші, тиша для музики, магія Katya Chilly в парку на Лебединці у День міста Було класно, лірично, магічно, мистецтво від душі та для душі... Я зовсім не шкодую, що пропустив "Сірожано піражано" – написав на своїй сторінці у Фейсбук рівненський фотохудожник Олександр Харват та додав ще більш промовисті світлини.

null
Катя Чілі в образі. Фото О.Харвата

А на вечір все Рівне танцювало й співало разом із відомим гуртом «Тік», на розігріві у якого виступали й інші колективи. Зокрема, рок-гурт «Гримить» та «MellRose!» та інші.
null
А на вечір з "учителькою з мікрорайону нашого" витанцьовувало все місто. Фото з мережі Інтернет

 null

 

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews