Фредерік Ламансья виступить з концертом у Рівному

29.08.2017 10:43   Джерело: RvNews
Опубліковано : Наталія Рівненська

8 вересня о 19:00 у Рівному відбудеться концерт Фредеріка Ламансья «Французькі співи органу». У програмі - українські та французькі пісні в органному аранжуванні.

Захід пройде у залі камерної та органної музики Рівненської обласної філармонії, організував мистецьке дійство «Альянс Франсез Рівне».

Фредерік Ламансья – музикант, піаніст, органіст в головному храмі м. Ліон (Франція), кандидат наук у сфері культурної георгафія, викладач.

Після закінчення національної регіональної консерваторії у Ліоні, в 1991 Фредерік Ламансья став титулярним органістом Головного Храму м. Ліон (Grand Temple de Lyon), одного з основних національних історичних пам’яток Франції (архітектор Гаспар Андре). Також є органістом у мерії м. Віллербан (єдина мерія у Франції з органом в залі для проведення церемоній одруження).

З метою залучення різноманітної публіки і популяризації органної музики Фредерік Ламансья працює над створенням оригінального репертуару для органу (інтерпретація на органі французьких естрадних та популярних пісень і мелодій, музики з фільмів і мюзиклів, озвучка німих фільмів, спільні проекти зі співаками й музикантами, в т .ч. концертні дуети орган і волинка, орган і ударні установки).

У співробітництві с Фундацією Брель у 2013 році, Фредерік Ламансья випустив альбом «Voici», пісні видатного франкомовного шансоньє Жака Бреля на органі, що стало знаковою подією в музичному просторі.

За словами доньки видатного співака, Франс Брель, цей диск став новою можливістю для публіки відкрити знову пісні її батька, зберігаючи при цьому особисті спогади та емоції, пов’язані з його творчим шляхом.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews