У селі Дубрівка Привільненської громади відкрили оновлений ФАП

29.08.2017 22:46   Джерело: RvNews
Опубліковано : Людмила Марчук

Про ремонт старого приміщення ФАПу громада думала вже давно, однак бракувало коштів. Приміщенню вже понад 40 років, воно було занедбане, провалювалася підлога, не було і ніякого обладнання. Проте завдяки ініціативним мешканцям вдалося вийти на Міжнародний Проект, який і допоміг вирішити цю проблему.

null
ФАП Привільненської ОТГ після ремонту. Фото Проекту Пульс

Привільненська громада вже має позитивний досвід участі в міжнародних донорських проектах. Чотири роки тому за кошти ЄС у цьому ж ФАПі замінили дах. Згодом в період реалізації чотири фази ЄС ПРООН «Місцевий розвиток орієнтований на громаду», саме Привільненську громаду без конкурсу запросили до продовження співпраці.

null
ФАП всередині. Фото Проекту Пульс
null
ФАП зсередини. Фото Проекту ПУЛЬС
null
Один з кабінетів ФАПу. Фото Проекту ПУЛЬС

«Спочатку стояло завдання – об'єднати зусилля громади. Для активістів провели тренінги з написання проектних заявок та створення громадської організації з метою подальшої реалізації інших проектів. Потім вже ГО провела аналіз найактуальніших проблем громади та визначили, що саме ремонт ФАПу є першорядним завданням», – розповідає координатор Проекту ЄС ПРООН «Місцевий розвиток орієнтований на громаду» Ольга Кашевська.

null
Ольга Кашевська. Фото з мережі Інтернет

«Бюджет даного проекту становив 360 тисяч грн. З них – 160 тисяч грн – кошти громади з бюджету, 16 тисяч – кошти Громадської Організації, решта – допомога ЄС. Тож провели у приміщенні ФАПу капітальний ремонт: встановили нові вікна, двері, облаштували електричне опалення. Нині тут є чотири повноцінних кабінети та коридор для очікування. Меблі придбали за кошти громади», – розповідає голова громади Юрій Момотюк.

null
Юрій Момотюк. Фото з мережі Інтернет

Облаштували й територію навколо ФАПу: встановили лавку, поставили смітник, збудували пандус та виклали стежку бруківкою, ще замінили огорожу, зрізали на території старі аварійні дерева. А тепер планують запрошувати лікарів з району, аби людям було зручніше потрапити на прийом до вузькопрофільних спеціалістів. Далі у планах громади – подальша участь в інших конкурсах та грантах.

null
Під час відкриття ФАПу. Фото Проекту ПУЛЬС
null
Відкриття ФАПу. Фото Проекту ПУЛЬС

Інформація надана Проектом Пульс USAID Рівненського Регіонального відділення АМУ


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews