Дитячий хоспіс створять у Рівному на базі Будинку дитини

01.09.2017 09:05   Джерело: RvNews
Опубліковано : Дарина Ясна

Рішення створити дитячий хоспіс на базі КЗ «Рівненський обласний спеціалізований будинок дитини» Рівненської обласної ради депутати прийняли під час засідання постійної комісії з питань охорони здоров’я, материнства та дитинства.

null
КЗ «Рівненський обласний спеціалізований будинок дитини» Фото з мережі Інтернет

За даними Обласного інформаційного центру медичної статистики щороку паліативної допомоги потребують в середньому 150 дітей Рівненської області. Тому і є необхідність в обласному дитячому хоспісі.

При цьому не всім дітям потрібне постійне перебування в умовах хоспісу, або хоспісна допомога вдома. Частина з них вимагають інтенсивного лікування, яке здійснюється в спеціалізованих відділеннях. Тому обласний дитячий хоспіс є необхідним не стільки для постійного, скільки для «буферного» перебування пацієнтів, – пише «Сфера-ТВ»

Оптимальним варіантом для області є створення дитячого паліативного відділення з можливістю перебування в ньому десяти дітей разом з членами їх родин, в якому пацієнт буде перебувати в середньому протягом 5-10 діб.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews