Дівчинкою, яку викопали з-під землі, не нарадується її прийомна матір

01.09.2017 12:00   Джерело: RvNews
Опубліковано : Дарина Ясна

Жінка з Березнівського району на Рівненщині прийняла в свою сім’ю чуже дитя, яке працівники міліції викопали з-під землі. Це було в 2011 році. Тепер ця дівчинка – мамина принцеса. Історія варта того, щоб про неї розповідати. Подвиг вчинили, як безпосередні рятівники дитини, працівники МВС з Березнівщини, так і жінка, яка взяла дитину й виховує як свою рідну. Історію цю оповідає Північ-інфо.

А трапилося це в жовтні 2011 року в Березнівському районі. У селі Городище так сталося, що люди швидко довідалися, що жінка народила дитину і десь її позбулася. Як виявилося – закопала живцем. Жінка, тащо потім стала цій дитині матір’ю, приїхала в Городище із сусіднього села і те, що побачила – вразило її до глибини душі:

«На вулиці вже стояв приготовлений ящичок, щоб покласти тільце дитини, оскільки вже й ніхто не сподівався, що немовля може бути живим. Коли рятувальники почали розкопувати у приблизному місці поховання, то почули тихий дитячий писк. Стали дуже швидко розгрібати землю. Слідчий Василь Дячук витяг з ями ледь живе маля і чоловіки негайно розпочали надавати першу допомогу. Одні повідомили медиків, інші швидко змивали з дитини землю і попіл, аби дівчинка могла дихати, мерщій вкутували у теплу ковдру. Після чого відразу службовим авто завезли до лікарні, де дитина знаходилась близько місяця», – розповідає прийомна мама дівчинки.

У дитини медики діагностували переохолодження, оскільки пролежала під землею і попелом не одну годину, втім дав Бог вижити й жити. Народилася дівчинка восьмимісячною. Нова мама забрала її до себе і назвала Вікторією. Тепер Віка – мамина принцеса та перша красуня на селі з довгим русявим волоссям.

null
Фото ГУ МВС

А ще у неї виявилися неабиякі здібності до малювання. На дитячих малюнках – мама і тато, а ще її рятівники. Через кілька років ті міліціонери (тепер поліцейські), які врятували дівчинку, навідалися до неї в гості.

null
Малюнок Вікторії

Про біологічну матір дівчинки відомо небагато. За те, що закопала живцем свою дитину їй присудили три роки та два місяці позбавлення волі. Вікторія стала її сьомою дитиною, проте матір-зозуля і вбивця позбавлена батьківських прав щодо усіх дітей. Колись може прийде каяття, та буде гірким, а старість самотньою.

Фото: ГУ МВС

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews