У Рівному з’явилось сонячне «дерево», де можна підзарядити свої ґаджети

01.09.2017 20:30   Джерело: RvNews
Опубліковано : Дарина Ясна

Це дерево виросло в одну ніч. Його вже можна побачити на Алеї В. Чайки за кінотеатром «Україна» поблизу малого фонтану. Дерево – небувале. Це висока стійка, на якій кріпляться сонячні панелі. Ще вчора увечері його не було, а сьогодні вранці по дорозі на роботу рівняни вже побачили це диво. Про це повідомила прес-служба Рівненського міськвиконкому.

Як це дерево «працює» і чим воно буде корисне рівнянам, розповів начальник міського управління транспорту і зв’язку Віталій Миронюк.

null
Фото прес-служба

- Сонячні панелі будуть збирати енергію сонця, – розповів начальник, – перетворювати її в електричну й акумулювати. Для цього дерево має «корені» – акумулятори. Для чого все це зробили? Для того, щоб рівняни, які гуляють містом, мали змогу підзарядити свої гаджети. Адже ситуація, коли телефон «сів» і людина залишилась без необхідного зв’язку далеко від домашньої розетки, трапляється з кожним. 

Віталій Миронюк також повідомив, що таких сонячних дерев у нас буде три. Буквально сьогодні ще одне змонтують на Лебединці, просто на алеї кованих скульптур, а місце для наступного обрали на автовокзалі «Чайка». Тобто такі корисні дерева вирішили «посадити» в місцях найбільшого скупчення людей. Цікаво, що «садять» сонячні дерева в рамках реалізації одного з проектів громадського бюджету, який був ініційований Рівненською міською радою для активізації участі городян у розбудові міста. Найкращі проекти, пропоновані рівнянами, отримують фінансування з бюджету. Загальний фонд на реалізацію таких проектів складає 10 мільйонів гривень на рік.

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews