В Острозькій академії виставка унікальних картин Романа Петрука

02.09.2017 15:30   Джерело: RvNews
Опубліковано : Дарина Ясна

В Острозькій академії демонструється виставка картин «Портрети сучасників» кращого художника портретиста в Україні Романа Петрука. Він послідовник малярської школи Стороженка та вважається портретистом номер один щодо художньої майстерності в жанрі портрета. Про це повідомляє Острог-інфо.

З його полотен дивляться на нас немов живі образи акторів, театралів, художників, знайомих і близьких та інших людей, яких художник забажав увічнити в портреті.

null
 Фото Острог-інфо

«Виставка портретів – це завжди дуже особливий вид виставок тому, що, звичайно, цікаво подивитися на пейзажі чи натюрморти, але портрет – це в першу чергу знайомство не тільки з творчістю художників, а знайомство з різними людьми. Можна ніколи їх не зустріти в житті, а тільки побачити на цій виставці і саме від художника залежить, яким буде це знайомство, як він передасть психологізм тієї чи іншої людини. Це може бути як приємна зустріч, так і не дуже, але це завжди якесь особливе спілкування з творами мистецтва» – розповідає зберігачка фондів Олеся Гощук.

null
 Фото Острог-інфо

А сам художник переконаний, що художник має бути тонким психологом, щоби в жестах і погляді, у виразі обличчя зобразити потрібну емоцію. «Це дуже тонка психологія», – зізнається Роман Петрук.

Картини відомого портретиста в Острозькій академії ще можна побачити до середини вересня.

null
 Фото Острог-інфо

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews