У Рівному рятувальники влаштували свято безпеки «Сімейний день надзвичайних ситуацій» (Фото)

02.09.2017 20:43   Джерело: RvNews
Опубліковано : Наталія Рівненська

2 вересня на Майдані Незалежності співробітники Служби порятунку «101» провели масштабний захід для дорослих і дітей під назвою «Сімейний день надзвичайних ситуацій», присвячений Дню знань в Україні.

На родинне свято до рятувальників завітали сотні рівнян і гостей міста, родини вимушених переселенців з Криму і Сходу України, а також вихованці інтернатних закладів освіти області. Захід, організований Державною службою України з надзвичайних ситуацій та рівненськими рятувальниками, був надзвичайно цікавим і насиченим, а головне - корисним і повчальним.

«Сімейний день надзвичайних ситуацій – це дійство, де діти та дорослі змогли побачити та зрозуміти у чому полягає робота співробітника Служи порятунку «101». Разом з тим, програма нашого сьогоднішнього заходу була направлена на те, щоб люди, і діти зокрема, дізнались, яким чином належить поводитися у разі виникнення надзвичайної ситуації, щоб зберегти своє життя», - зазначив начальник ГУ ДСНС у Рівненській області генерал-майор служби цивільного захисту Сергій Крук.

З перших хвилин численним глядачам було продемонстровано роботу співробітників ДСНС під час гасіння пожежі, ліквідації наслідків дорожньо-транспортної пригоди і порятунку травмованих громадян, самопорятунок з висоти за допомогою «Куба життя», знешкодження вибухонебезпечних предметів та виступ кінологів. Після цього перед присутніми виступили найкращі творчі колективи Будинку культури Рівного, духовий оркестр школярів села Олександрія, команда-переможець міського фестивалю Дружини юних пожежних із ЗОШ №23, а також офіцери Служби порятунку.

Одним із найцікавіших етапів свята стали показові виступи-змагання рятувальників Рівненщини за міжнародним форматом FCC (Firefighter Combat Challenge). Під гучні оплески глядачів працівники ДСНС в захисному спорядженні вправно і оперативно виконували фізично-важкі вправи, протягали рукавну лінію і гасили умовну пожежу, а також рятували умовно потерпілого із зони небезпеки. За задумом організаторів, надалі кожен бажаючий, насамперед діти, мали змогу відчути себе в ролі рятувальника та подолати смугу перешкод.

У найменших учасників свята найбільше емоцій викликав показовий виступ вогнеборців із силового екстриму «Крутий пожежний», коли рятувальники лише силою рук провозили по майдану наповнений дітлахами аварійно-рятувальний автомобіль.

Впродовж усього свята для дітей та їх батьків була організована виставка сучасної пожежно-рятувальної техніки і обладнання, відвідавши яку кожен міг спробувати себе в ролі рятувальника, вогнеборця, піротехніка, хіміка, психолога, медичного працівника, кінолога, зв’язківця та багато інших фахівців цивільного захисту, які щоденно з ризиком для життя працюють в осередках надзвичайних подій або місцях загрози їх виникнення.

Також під час заходу для гостей працювали фото-зона із виставкою раритетної техніки і спорядження, проводилися цікаві майстер-класи від рятувальників, конкурси, ігри, розваги, що допомогли зрозуміти дітям та дорослим, які бувають надзвичайні ситуації та як правильно себе поводити у разі їх виникнення.

На закінчення родинного свята дітлахи у формі рятувальників під бурхливі оплески усіх присутніх символічно запустили у чисте блакитне небо Рівного фігуру повітряних кульок із номером Служби порятунку «101».

За матеріалами ГУ ДСНС України в Рівненській області.

null
 

 

null
 

 

null
 

 

null
 

 

null
 

 

null
 

 

null
 

 

null
 

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews