На Міжнародній олімпіаді з географії українські школярі вибороли бронзу

У команді з чотирьох учасників була дівчина зі Здолбунова – Світлана Гнатюк

05.09.2017 06:01   Джерело: RvNews
Опубліковано : Дарина Ясна

Майже десять днів – з 21 по 30 серпня 2017 року в м. Софія Антиполіс (Франція) відбувалася Міжнародна учнівська олімпіада з географії. У змаганнях взяли участь команди школярів з 29-ти країн світу. Нашу країну представляли чотири  десятикласники: Вишнівська Руслана з Житомира, Артем Кавара з Луцька, Дарія Чертова з Вінниці та Світлана Гнатюк зі Здолбунова, вихованка Здолбунівської ЗОШ №6. Про участь Світлани Гнатюк у цьому відповідальному турнірі повідомляє Здолбунів-сіті.

null
 Фото Здолбунів-сіті

Урочиста церемонія відкриття олімпіади відбулося у приміщенні Політехнічного інституту Університету Лазурового узбережжя в Ніцці.

Особливістю цієї міжнародної олімпіади був конкурс дослідницьких проектів, що проводився між інтернаціональними групами учнів з метою оцінки вміння працювати у складі міжнародних дослідницьких груп. Програма олімпіади передбачала виконання учнями теоретичних та практичних завдань з галузей знань про географічну оболонку Землі – геосферу, гідросферу, атмосферу та астросферу.

За результатами змагань у здобутку команди школярів України – бронзова медаль. Її у цих престижних міжнародних змаганнях виборов луцький школяр із гімназії №21 Артем Кавара.

У жовтні – листопаді українські школярі візьмуть участь ще в двох міжнародних учнівських олімпіадах –  з екології та астрономії.

Школярам з 26-ти країн французи – господарі олімпіади запропонували учням насичену екскурсійну програму, що передбачала відвідування місцевих природних пам’яток і культурних об’єктів, місцевих загальноосвітніх шкіл та вищих начальних закладів. Тож, окрім нагоди проявити себе у дослідницькій царині, учасники мали змогу краще познайомитися з особливостями природи, історії, культури та специфікою освітянського життя Лазурового узбережжя, а також відчути атмосферу повсякденного життя Франції.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews