В Рівненській області запрацювала перша біогазова станція (Фото)

05.09.2017 20:43   Джерело: RvNews
Опубліковано : Наталія Рівненська
На території Рівненського полігону побутових відходів відбулося відкриття першої в області біогазової станції.

Проект має значне екологічне, економічне та соціальне значення. Станція використовуватиме побутові відходи як джерело енергії. Біогаз перероблятимуть в електроенергію, до того ж новий об’єкт допоможе запобігти виникненню пожеж на сміттєзвалищі.

«Це гарний проект, адже наразі в Україні не так багато використовується таких технологій. У Рівному найближчі 15 років надлишки газу будуть забиратися та перетворюватися на електроенергію. Окрім того, це ще й додаткові надходження до міського бюджету», - відзначив голова Рівненської облдержадміністрації Олексій Муляренко.

За словами міського голови Рівного Володимира Хомка, компанія-інвестор за рік платитиме до бюджету 200 тисяч гривень оренди, встановить на полігоні гідранти і забезпечить його відеоспостереженням.

На будівництво станції інвестори – група компаній «Укртепло» - спрямували 20 мільйонів гривень. Для виробництва газу, отриманого зі сміттєзвалища, були пробурені свердловини, з яких газ на поверхню підніматиметься насосами. Це дозволить значно зменшити ризик загоряння полігону і одночасно виробляти електроенергію близько 500 кВт на годину.

Очікується, що біогазова станція щороку видобуватиме 2,5-4 млн. куб біогазу, за допомогою якого вироблятиме понад 4 млн. кВт год.

За матеріалами прес-служби РОДА.

null
Фото з мережі Інтернет

 

null
Фото з мережі Інтернет

 

null
Фото з мережі Інтернет

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews