«Укрбурштин» знову перевірятиме комісія. На вимогу жителів Полісся

06.09.2017 07:40   Джерело: RvNews
Опубліковано : Дарина Ясна

Екологічна комісія облради вдруге перевірятиме діяльність державного підприємства «Укрбурштин», яке займається геологорозвідкою на бурштинових землях у Сарненському районі на Рівненщині. Про це повідомляє Північ-інфо.

Мешканці Полісся скаржаться на діяльність «Укрбурштину» «Українських поліметалів» та його підрядників на території урочищ «Гальбин» та «Покоси» на Сарненщині, які там працюють менше року. На думку селян компанія порушує законодавство під час проведення своїх робіт. В обласній раді стверджують, що державне підприємство не займається на Поліссі видобутком бурштину у промислових об’ємах, а лише геологорозвідкою та довидобутком на вже пошкоджених «старателями» територіях.

«Близько року тому, в рамках роботи комісії ми вже виїжджали до урочища «Гальбин» для перевірки діяльності «Українських поліметалів». На той момент ми не виявили жодних порушень у їх роботі. Нині минув рік і ми маємо розуміти, що саме там відбувається: чи діяльність підприємства відбувається у рамках закону, тому вважаю доцільним здійснити виїзд на місце безпосередньої діяльності компанії»,

– зазначив голова екологічної комісії облради Володимир Валявка.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews