Рівненська прокуратура дбає про ув'язнених громадян

06.09.2017 08:43   Джерело: RvNews
Опубліковано : Наталія Рівненська

Органи прокуратури Рівненської області проводять перевірки додержання вимог законодавства в установах виконання покарань та попереднього ув’язнення Державної кримінально-виконавчої служби України.

Особлива увага приділяється дотриманню прав в’язнів відповідно до чинного законодавства та європейських стандартів в цих установах. Перевірками не виявлено фактів катувань чи жорстокого поводження з особами, які тримаються під вартою в зазначених установах. Водночас, прокуратура принципово реагувала на інші порушення прав ув’язнених.

Зокрема, у ході перевірок виявлено непоодинокі випадки, коли адміністраціями зазначених установ порушувалась процедура дисциплінарних проваджень щодо засуджених.

Так, лише за прокурорського втручання з дисциплінарного ізолятора трьох установ виконання покарань було звільнено 8 засуджених, підстави утримання яких відпали у зв’язку із змінами в законодавстві.

Також прокуратура реагувала на факти порушення службовими особами ДУ «Рівненський слідчий ізолятор» вимог законодавства щодо роздільного тримання ув’язнених. Письмовими вказівками органів прокуратури зобов’язано керівництво установ негайно усунути зазначені недоліки в організації роботи та у подальшому вжити заходи до безумовного виконання вимог кримінально-виконавчого законодавства та прав в’язнів.

Всього ж за результатами проведених цьогоріч перевірок органами прокуратури Рівненської області внесено 39 документів реагування, за результатами розгляду яких до дисциплінарної відповідальності притягнуто 41 посадову особу. 

За матеріалами прес-служби прокуратури Рівненської області.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews