На Рівненщині засудили бурштинокопача з Клесова

07.09.2017 09:00   Джерело: RvNews
Опубліковано : Дарина Ясна

На Рівненщині засудили 38-річного бурштинокопача із Клесова. Щоправда чоловік в тюрмі сидіти не буде. Він отримав два роки позбавлення волі з іспитовим терміном. За рішенням Сарненського районного суду сплатив Клесівській селищній раді понад 22 тисячі гривень за завдані ним збитки. Про це пише Північ-інфо.

Затримали «старателя» у Сарненському районі, де він вже встиг зняти верхній шар ґрунту та викопати котлован за допомогою спецтехніки. У чоловіка на місці вилучили мотопомпу, підхватки, тички, шланги та автомобіль «ЗІЛ». За інформацією Сарненської місцевої прокуратури – усе знаряддя для видобутку бурштину конфіскували.

В цілому за вісім місяців цього року на Рівненщині у Дубровицькому районі за фактами незаконного видобутку бурштину розпочато 63 кримінальних провадження. До місцевого суду скеровано 21 кримінальне провадження щодо дій «старателів» – пише Північ-інфо, посилаючись на Сарненську місцеву прокуратуру. Так, за результатами розгляду 15 кримінальних проваджень за фактами незаконного видобутку бурштину-сирцю до покарання у виді штрафу засуджено 23 особи. Загальна сума штрафів склала 158,7 тисяч гривень.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews