Експортери Рівненщини отримали сертифікати для експорту товарів у Європу

07.09.2017 14:00   Джерело: RvNews
Опубліковано : Юліана Медічі

З 1 січня 2017 року Рівненська митниця ДФС видала 1 260 преференційних сертифікатів з перевезення товару EUR.1 під час експорту до країн Євросоюзу, та країн Європейської асоціації вільної торгівлі.

Про це сьогодні повідомив начальник Рівненської митниці ДФС Андрій Чаборай:

- Експортери, які отримали сертифікат EUR.1, мають змогу експортувати товари до країн Євросоюзу із застосуванням до них преференційних ставок ввізного мита або бути звільненими від сплати мита. Сертифікат видається як доказ, що товари відповідають вимогам правил визначення преференційного походження. Він видається під час або після здійснення експорту товару. Термін дії сертифіката складає 4 місяці, - деталізує Андрій Чаборай.

Нагадаємо, що з 01.01.2016 року набула чинності Угода про асоціацію між Україною, з однієї сторони, та Європейським Союзом, Європейським співтовариством з атомної енергії та їхніми державами – членами, з іншої сторони. У рамках цієї Угоди митниці ДФС здійснюють видачу сертифікатів з перевезення форми «EUR.1» при експорті товарів з України до країн ЄС.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews