Яких людей втратила Україна внаслідок ДТП біля села Масевичі

Деякі подробиці з місця аварії

07.09.2017 20:56   Джерело: RvNews
Опубліковано : Людмила Марчук

Україна не може оговтатися від важкої втрати – загибелі п’ятьох молодих діяльних людей. А загинули відомі та досвідчені науковці й журналісти Володимир Карагяур, політологи Олександр Маслак і Олександр Никоноров, викладач Києво-Могилянської академії Олексій Курінний і екс-заступник глави Донецької військово-цивільної адміністрації, експерт з децентралізації Сергій Попов.

Без них втратить українська наука й журналістика і все українське суспільство в цілому, адже всі ці молоді люди займалися питаннями пріоритетними, важливими й визначальними для долі України.

Варто нагадати, що вони їхали з Варшави, де напередодні брали участь в українсько-польській конференції «Стратегія співпраці країн Міжмор'я в умовах гібридної війни».

Багато ЗМІ України пишуть про загиблих, згадують останні зустрічі з ними, останні їхні слова, публікації, пости в мережах.

Коротко по кілька слів про кожного подає джерело https://zaxid.net

null
Володимир Карагяур. Фото з мережі Інтернет

Володимир Карагяур – журналіст Spilno.tv. Активний учасник Революції Гідності. Під час Євромайдану утримувався у СІЗО в Києві за звинуваченням в організації масових заворушень. Його затримали на заправці за те, що він купував бензин для генераторів. Володимир Карагяуру було 33 роки.

null
Олександр Никоноров. Фото з мережі Інтернет

Олександр Никоноров – український блогер, політолог. Вихідець із Донбасу. Дослідник процесів розвитку сепаратизму, екстремізму та тероризму. Никонорову було 29 років. 

null
Олександр Маслак. Фото з мережі Інтернет

Олександр Маслак – політолог, кандидат філософських наук. Дослідник спадщини українського консерватизму. Член аналітичної групи «Рубікон». Працював доцентом кафедри філософії Центру гуманітарної освіти Національної академії наук України. З 2016 року був провідним аналітиком Центрального штабу Цивільного Корпусу «АЗОВ». Олександру Маслаку було 40 років.

null
Олексій Курінний. Фото з мережі Інтернет

Олексій Курінний – громадський активіст – заступник голови Києвської «Просвіти», політолог, старший викладач НУ «Києво-Могилянська академія». Директор програм захисту прав нації, національних меншин і корінних народів за національно-міжнародним правом Центру міжнародного захисту прав людини НАУКМА. Входив до координаційної ради з питань застосування української мови в усіх сферах суспільного життя України при Міністерстві культури України. Курінному був 31 рік.

null
Сергій Попов. Фото з мережі Інтернет

Сергій Попов – громадський активіст і спеціаліст з децентралізації. Голова Антикризового медіацентру. Свого часу працював заступником голови, керівником апарату у Донецькій ОДА. Також очолював Офіс реформ в Донецькій області. Йому було 26 років.

Щодо обставин загибелі цих людей, нардеп та радник голови МВС Антон Геращенко на сторінці у Facebook повідомив, що за кермом усю ніч був Володимир Карагяур.

«Зважаючи на попередні дані слідства, він або задрімав, або не впорався з керуванням на мокрій дорозі, через що машину винесло на зустрічну смугу і призвело до лобового зіткнення з лісовозом. Спроба водія лісовоза ухилитися від зіткнення була неуспішною», – зазначив він.

Водій вантажівки дивом вижив, бо величезний лісовоз перекинувся у кювет. З кабіни його діставали свідки аварії, які проїжджали повз це місце на дорозі. Він розповідає, що водій легковика навіть не намагався загальмувати.

"Я втікав на узбіччя, але все було надто швидко. Ні машин, ні перешкод. Думаю, він просто заснув за кермом", – розповідає водій вантажівки.

На місце аварії приїхав товариш загиблих Віталій Кулик. Парадокс долі, але він признається, що також мав їхати разом із загиблими до Польщі на конференцію. Проте, завадили певні обставини. Не поїхав.

null
Віталій Кулик. Фото з мережі Інтернет

"Так трапилось, що мене не було в цій машині. Можливо, на щастя. Фактично загинула машина політологів. У них все було попереду, просто жах", – коментує страшну трагедію Віталій Кулик.

 

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews