«Конопляний король» з Рівненщини розповів про свій бізнес

08.09.2017 07:15   Джерело: RvNews
Опубліковано : Наталія Рівненська

Фермер Олексій Лук’янчук засіяв коноплями сотні гектарів на Рівненщині та Житомирщині. І хоч коноплі для багатьох асоціюються зовсім не з фермерською справою, однак підприємець ламає стереотипи та розповідає про власний бізнес.

За кордоном вже давно дослідили, чим корисна конопля та як можна заробити її вирощуванням. Вперше Олексій Лук’янчук посіяв коноплю у 2016 році – тоді площа посіву становила 215 гектарів у Корецькому районі.

«Це була авантюра, такий собі напівжарт. Ми постійно з друзями жартували – треба посадити коноплю. Тоді колега зателефонував і запропонував засіяти поля коноплею – у нього було насіння», - згадує підприємець.

Для того, щоб легально вирощувати коноплю, необхідно багато відповідних дозволів. Фермер їх отримав та засіяв поля. Щоправда, з цієї коноплі зробити наркотик неможливо, каже Олексій, адже вміст канабіноїдів там дуже низький. Натомість насіння коноплі фермер успішно продає в Туреччину, де його використовують для корму птахів та у косметиці. З трісти коноплі роблять волокна.

«Вченими доведено, що додавання коноплі в порох покращує його якість. Використовуються волокна і у цінних паперах, - каже Олексій Лук’янчук, - ми віримо в подальший розвиток цього бізнесу».

Також коноплю використовують і в медицині, однак у таких рослин низький вміст канабіноїдів, а робити витяжки в Україні заборонено. Зі слів фермера, у вирощуванні коноплі є великі перспективи, адже ця рослина очевидно недооцінена. Так, цього року Олексій Лук’янчук засіяв 520 гектарів поля у Новоград-Волинському.

За матеріалами news.agro-center.com.ua


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews