Факт отруєння першокласників у шкільній їдальні Зарічного вивчає надзвичайна комісія

08.09.2017 10:07   Джерело: RvNews
Опубліковано : Людмила Марчук

Як відомо, на Рівненщині трапився прикрий інцидент: отруїлися у шкільній їдальні першокласники – діти, які так чекали 1 вересня і початку навчального року! Отруєння учнів першого класу зафіксували після того, як діти пообідали у шкільній їдальні, пише Північ-інфо.

Тепер їдальня закрита, а причини спалаху кишкової інфекції у гімназії у Зарічному на Рівненщині вивчає надзвичайна комісія. Кількість хворих дітей зросла до вісімнадцяти. Як повідомляє Головне управління Держпродспоживслужби в Рівненській області, 14 дітей лікується в Зарічненській центральній районній лікарні. Ще четверо лікуються амбулаторно.

Фахівці вже обстежили харчоблок школи та дали приписи директору та підприємству, яке забезпечує харчування у навчальному закладі. Про причину отруєння дітей та джерело інфекції стане відомо після того, як буде отримано результати лабораторних досліджень.

Варто нагадати, що тендер на харчування школярів Зарічненського району забезпечувало ТОВ «ТРАНС ЛОГІСТИК ЦЕНТР». Його керівника вже повідомили про те, що сталося і дали три дні, щоб він усунув недоліки протягом триденного терміну. Йдеться про більш якісне кухонне обладнання та інвентар у всіх навчальних закладах Зарічненського району, яким має забезпечити ТОВ «ТРАНС ЛОГІСТИК ЦЕНТР» згідно договору від 10 травня 2017 року «Про закупівлю послуг з харчування дітей, які потерпіли від Чорнобильської катастрофи, у навчальних закладах, розташованих на території радіоактивного забруднення Зарічненського району Рівненської області».

А також планують провести інвентаризацію обладнання та інвентаря шкільних їдалень всіх навчальних закладів району, які підлягають списанню у зв’язку із  закінченням їх термінів експлуатації, інформує Зарічненська РДА.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews