Рівнян застерігають: зафіксована партія фальшивих грошей

09.09.2017 13:43   Джерело: RvNews
Опубліковано : Наталія Рівненська

В Україні у столиці зафіксовано велику партію підроблених грошей. Вже є перші потерпілі, які отримали решту в супермаркетах Києва, від таксистів та, навіть, під час обміну грошей.

Як далеко розійшлися фальшиві купюри - поки невідомо. У поліції радять бути уважними та у разі виявлення підробки відразу звертатися до них і не намагатися збути купюру, адже натомість вас самих можуть звинуватити у шахрайстві.

Якщо ж у вас виникли сумніви - краще перевірити гроші в банку. Найчастіше підробляють купюри номіналом 20 і 50 гривень - вони найбільш ходові, тому люди до них не придивляються.

Потрібно також звернути увагу на краї купюри: якщо вони обрізані недбало або нерівно, то це може бути підробка. На справжніх грошах чітко видно водяні знаки.

Ще один спосіб: скласти справжню купюру вдвічі – вона потім розгинається без яскраво виражених загинів і не рветься. Звертайте увагу на номерні знаки - у підроблених купюрах номери повторюються попарно.

За матеріалами ritm.tv


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews